Poco F4

Poco har precis presenterat sin nästa generations smartphone i F-serien som heter Poco F4 5G. F-serien har alltid handlat om att leverera flaggskepps prestanda till mycket överkomliga priser men istället för att bara fokusera på specifikationerna som man gjorde med Poco X3 Pro siktar man här på att hitta en balans mellan kraftfulla specifikationer och en premiumdesign.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och 
Den matta strukturen på mobiltelefonens kanter och den likaledes matta glasbaksidan den ett mycket premium design och ett elegant utseende. På bakstycket sitter en rektangulär kameramodul i övre vänstra hörnet av baksidan.
Poco har försett enheten med en sidomonterad kapacitiv fingeravtrycksläsare inbäddad i Powerknappen.
Poco F4 5G har stereohögtalare med Dolby Atmos stöd vilket ger ett mycket bra ljud av hög kvalitet.
I telefonens underkant sitter USB Type C porten som används för att ladda mobilen och i mobiltelefonens överkant sitter en IR-blaster med vilken man styra en TV eller andra elektroniska produkter som till exempel en stereo.

Poco F4 har en AMOLED display på 6,67 tum  med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Denna display har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 vilket betyder att displayen är mer långsmal i formen.
Poco F4 5G drivs av en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 870 processor på 2,4 GHz och den är en kraftfull topp processor som med lätthet klarar av  multitasking och avancerade  mobilspel. Om spel är din största prioritet när du ska välja en ny smartphone är detta definitivt en att överväga.
Nu råkar den här processorn vara över ett år gammal och även om den inte direkt är svag förväntar jag mig att vissa kommer att vara missnöjda.
Grundmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten man får från början är den man måste klara sig med resten av mobiltelefonens livslängd.
Det existerar flera olika varianter av samma smartphone och det är ganska vanligt att det är på det sättet men tyvärr har långt ifrån alla förstått att det är så. Känner man inte till att det är på det sättet riskerar man att beställa fel variant av den telefon man har tänkt sig. 
I fronten sitter en selfie kamera på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerauppsättningen på baksidan består av en huvudkameralins på 64 Megapixlar,  en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar.
Under idealiska ljusförhållanden kan POCO F4 ta fantastiska bilder med sin huvudsensor. Ta bilder med Poco F4 och du kommer att märka att varje bild är fylld med kraftfulla, livfulla nyanser och massor av detaljer.
Telefonen har optisk bildstabilisator (OIS) och med hjälp av den funktionen stabiliseras mobiltelefonen och det gör att bilder blir mindre suddiga.
Batteriet är på  4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 67W vilket gör att det är möjligt att ladda från noll till hundra procent fullt på endast 38 minuter. 
Poco F4 5G har alla förutsättningar för att vara en utmärkt flaggskepps dödare . Den har den brutala kraften hos en mycket kraftfull processor och en mängd imponerande funktioner, allt förpackat i ett premium chassi. Den här mobiltelefonen är enkelt uttryckt, en konkurrenskraftigt prissatt smartphone som har det mesta som även de mer krävande användarna behöver. Så om du behöver en högpresterande flaggskepps dödare som inte bränner ett hål i din plånbok är Poco F4 ett bra alternativ.
Denna smartphone kostar runt 400 Euro vilket motsvarar ungefär 4260 kronor exklusive moms.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?