Motorola Moto G60s

Motorola Moto G60S är en budgetmobil i  mellansegmentet som dessvärre ser ut och känns billig. Dess baksida har en strukturerad metallisk design vilken Motorola tidigare har reserverat för sina billigaste mobiltelefoner. Den strukturerade baksidan hjälper mycket med att ge ett stadigt grepp och gör det enkelt att använda mobilen utan fodral. 
Som man kan förvänta sig från mobiltefoner inom denna kategori är designen hos Motorola Moto G60s inget vi inte har sett tidigare.En unik design är oftast förbehållet för de dyra flaggskepps mobilerna. Glasdisplayen kombineras med både en plastbaksida och ram. Sannolikt för att minska kostnaderna och göra telefonen lättare.
På bakstycket sitter en rektangulär kameramodul med avrundade hörn vilken sticker ut från chassit.
Den cirkulära Motorola logotypen på baksidan fungerar som en bakmonterad fingeravtrycksläsare. 
På höger långsida hittar man den vanliga Powerknappen och volymreglaget och dessa har flyttats ner något för att ge plats åt en dedikerad Google Assistant knapp.
Motorola Moto G60S har en IP-53 Certifiering, ett hörlursuttag, en ganska snabb bakre fingeravtrycksläsare och en ensam högtalare i nederkanten.

Displayen är en LCD display på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 395 PPI (pixlar per tum). Pixeltäthet är en indikation på hur pass skarp och tydlig en display är och i det här fallet är skärpan bra.
Det är en fin, stor display men den är dock inte riktigt anmärkningsvärd till det här priset.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio G95 processor som finns i vissa rivaliserande mobiler inom denna kategori av mobiltelefoner. Den ligger långt efter den Snapdragon 860 processor som sitter i Poco X3 Pro. En mobiltelefon som ligger i ungefär samma prisklass men inte inom samma kategori. Xiaomi Poco X3 Pro är nämligen mer av en flaggskepps mobil och är kanske den bästa mobiltelefonen för gaming man kan få när man har en begränsad budget. 
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB med plats för ett minneskort ifall man skulle vilja utöka minneskapaciteten ytterligare. 
Det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Denna smartphones kameror ger helt okej bilder med tanke på priset. Men kamerakvaliteten hamnar endast på en genomsnittlig nivå som är acceptabel med tanke på de pengar som man spenderar.
Batteriet på 5000 mAh har stöd för snabbladdning på 50W vilket är tänkt att göra långa laddningstider till blott ett minne. Ett stort batteri i kombination med snabbladdning är den ultimata kombinationen på grund av att man får en bra batteritid samtidigt som man när batteriet väl är tomt kan laddas fullt igen på kort tid.
Google Assistants röststyrning kan på ett enkelt sätt startas på Motorola Moto G60S via en speciell knapp på sidan av mobiltelefonen. Det är väldigt praktiskt om man brukar använda den funktionen. 
Om man letar kan man hitta den här mobiltelefonen för 1990 kronor och för de pengarna får man ganska mycket.
Motorola Moto G60S är en pålitlig basmobil men utan att vara särskilt spännande på något sätt. Den har vissa fördelar som en stor display, supersnabb laddning, ett stort batteri samt ett rent operativsystem. Det är en bra budgetmobil men inte fantastiskt bra. Man kan hitta betydligt bättre mobiltefoner om man satsar femhundra kronor mer.
I skrivande stund kan man få en Xiaomi 11T  för 2490 kronor och då får man en finare mer premium design, betydligt mer kraftfull processor, bättre kamerakvalitet och samma väl tilltagna batteristorlek. 
Kom ihåg att vara en medveten mobilköpare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?