Nokia G11

Nokia G11 är tänkt att vara en anständig lågbudgetmobil till ett billigt pris för människor som behöver en  mobiltelefon för grundläggande uppgifter som att ringa samtal och kanske läsa tidningen på nätet. Den här mobilen är designad för en specifik marknad i åtanke men den version som säljs i Sverige skulle jag inte rekommendera till någon. 
På framsidan finns en flärp längst upp i mitten av displayen och där sitter selfie kameran. Kanterna runt displayen är inte lika tunna som hos lite dyrare smartphones och hakan (delen under displayen) är mer tjock än de andra sidornas ramar.
Mobiltelefonens baksida är konstruerad av plast och har ett vågmönster medans den rektangulära kameramodulen har en glänsande metall finish. Den vågiga texturen på baksidan känns skön att ta på men påverkar inte greppet det minsta. Byggkvaliteten och själva designen är fullt godkänd när det gäller den här mobiltelefonen. 
Här finns både Face Unlock och en sidomonterade fingeravtrycksläsare för att öka säkerheten. Båda fungerar tillförlitligt och reagerar ganska snabbt

Displayen av typen LCD är på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 720×1600 pixlar vilket leder till en pixeltäthet på 270 PPI (pixlar per tum). Jag brukar rekommendera en pixeltäthet på minst 300 PPI (pixlar per tum) för att displayen ska vara tillräckligt skarp. Men den här displayen kan duga för den lätta användaren som mest bara använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och skicka sms. Detta är definitivt inte en mobil som passar för multimedia konsumtion.
Processorn är en åttakärnig Unisoc T606 processor på 1,6 GHz och det är en processor från en mindre känd tillverkare och helt tydligt en sådan tänkt att sitta i lågbudget mobiler. Den är med andra ord inte särskilt kraftfull så om du beställer den här mobilen kan du glömma bort att spela något mobilspel. Nokia G11 är lite trög emellanåt på grund av att dess processor är svag. Den är kraftfull nog för webbsurfning och inte mycket annat.
Nokia G11 kommer med endast 3 GB RAM, vilket helt enkelt inte räcker till 2022 och man har bara ett internminne på 32 GB.
Varianten med 4 GB RAM och 64 GB masslagring finns endast tillgänglig i Tyskland
Minnesmängden är liten men det är mycket vanligt hos mobiltefoner i den här kategorin. Även om man inte brukar installera någon enda app, spel eller liknande kommer minnesmängden minska med tiden. Förinstallerade appar, de bilder man tar och uppdateringar av operativsystem förbrukar minneskapacitet och om man då äger en mobil med liten mängd internminne från start blir det fullt relativt fort. Till slut blir telefonen i det närmaste oanvändbar. 
Av en smartphone med ett pris på 1590 kronor kan man inte förvänta sig för mycket av kamerorna vilket jag tycker borde vara självklart för alla men som tydligen inte är det. Mobilen kan ta godtagbara bilder på dagtid som är rimliga för priset. Att ta bilder med Nokia G11 ger ibland okej resultat men räkna inte med lika många roliga funktioner och inställningar som hos mobiltefoner högre upp i kategori trappan. Telefonen har tre kameralinser på baksidan inklusive dess huvudkamera på 13 Megapixlar , en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. På framsidan finns en kameralins på 8 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för laddning på 18W. Nokia G11 är en pålitlig smartphone som enkelt erbjuder två dagars batteritid. Just batteritiden är den största fördelen med Nokia G11 så ifall man är en lätt användare som prioriterar batteritiden före allt annat och råkar bo i Tyskland kan denna smartphone duga. I annat fall bör man leta sin nästa mobiltelefon någon annan stans. 
Skaffa aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du behöver av din mobiltelefon. Var påläst och läs och titta på recensioner samt jämför olika mobiltelefoners specifikationer för att hitta bästa möjliga smartphone inom din budget. Undvik på detta sätt felköp. Var en av medveten mobilköpare helt enkelt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.