OnePlus Nord 9RT

OnePlus 9RT är den senaste och troligen den sista smartphone vi kommer att se ur OnePlus 9 serie.
Den stora displayen har tunna ramar runt om och ett punchhål i displayens övre vänstra hörn.
Den har en silkeslen textur på baksidan som känns bra att hålla i och när ljus faller på den ser du nästan ett sammetsliknande mönster.
Den matta finishen gör att saker och ting ser riktigt attraktiva ut men på ett subtilt sätt men totalt sett är detta ett designspråk som är väldigt standardiserat.
Kameramodulen har en annorlunda finish än själva bakstycket men den matchar resten av baksidan väldigt bra. Ringarna runt kameran har även en mörkare kromfinish som ger telefonen ett elegant utseende. Baksidan är gjord av glas med kanter av svart lackerad aluminium.
Den enda högtalaren är placerat längst ner vid sidan av USB Type-C porten och SIM kortplatsen.
Den optiska fingeravtrycksläsaren som är inbäddad i displayen är bland de snabbaste i branschen.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 som innebär att displayen är mer avlång. Displayen har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 397 PPI (pixlar per tum). Det är en Always On display och den skyddas av Gorilla Glas 5.
Kvaliteten på själva displayen är fantastisk. Färgerna ser bra ut, kontrastnivåerna är utmärkta, och den är väldigt skarp och tydlig. Betraktningsvinklarna är bra. Alla som köper den här telefonen kommer att vara helt nöjda med displayen vilken ger en utmärkt multimedia upplevelse.
Det som driver denna smartphone är den åttakärniga Snapdragon 888 processorn från förra året vilket är en typ av processorer som skulle passa utmärkt för mobilspelare likt mig själv som inte vill spendera för mycket men inte heller vill kompromissa med hastigheten.
Att spela mobilspel som Apex Legends Mobile, Badlanders, Call Of Duty Mobile, Punishing Gray Raven eller kommande ZOZ:Final Hour går alldeles utmärkt.
Instegsmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB, övriga varianter har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB eller ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. Ingen av varianterna har plats för ett minneskort. Det är viktigt att känna till att det oftast finns flera olika varianter av samma modell där endast RAM minne och internminne skiljer sig åt.
Samtliga varianter säljs inte alltid i alla länder men det är ändå viktigt att känna till att det förhåller sig på det sättet. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Den primära kameran tar väldetaljerade bilder med vackra färger med gott om skärpa. Mobiltelefonen lyckas exponera tillräckligt med detaljer i mörkare miljöer utan att överexponera hela bilden. Selfies blir hyfsat bra när de tas vid fullt dagsljus.
Batteriet på 4500 mAh tar sig igenom en hel dag på en laddning. Tack och lov laddas mobiltelefonen rätt så snabbt med den medföljande snabbladdnöaren på 65W. En full påfyllning från grunden tar lite över 35 minuter.  Det finns dock inget stöd för trådlös laddning här.
Totalt sett erbjuder OnePlus 9RT ett balanserat paket som borde imponera på de flesta användare. Denna smartphone är snabb och kan göra multitasking riktigt bra. Displayen är stor och erbjuder en bra tittarupplevelse. Att spela tekniskt krävande mobilspel fungerar också bra. Efter en lång stunds spelande känns mobilens chassi en aning varmt men det blir aldrig någonsin så varm att man bränner sig.
OnePlus 9RT är en Indien och Kina exklusiv smartphone som ursprungligen lanserades i oktober 2021.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?