Motorola Edge 20

Motorola Edge 20 är en av de tunnaste mobiltelefonerna som finns. Byggkvaliteten är stabil och enheten avger inga konstiga ljud eller flexar under tryck. Dess plastkonstruktion känns dock inte riktigt lika premium som den gör hos många konkurrenter inom samma kategori. Det finns olika kvalitet också när det gäller plast och det finns en hel del till och med lite dyrare smartphones konstruerade av plast. 
Kanterna runt mobilen är gjord av en aluminiumlegering medan baksidan endast är gjord av plast.
Den stora displayen har lagom tunna och balanserade ramar och den har också ett punchhål för selfiekameran centrerad i displayens topp.
Volymknapparna och Powerknappen som även fungerar som fingrycksläsare är placerade på höger långsida. Det finns en knapp för att aktivera Google Assistant på vänster långsida.
Bakstycket har en rektangulär kameramodul som rymmer tre kameralinser och dubbla LED blixtar. Eftersom Motorola Edge 20 är en platt telefon sticker kameramodulen ut lite som man förväntar sig i en telefon med platt design.
Kameramodulen sticker som sagt ut en del från chassit och får Edge 20 att vobbla när den ligger på en plan yta. Faktum är att det är en av de vingligaste mobiltelefonerna jag har upplevt på sistone. Detta avhjälps av ett mobilfodral men mobiltefonen blir i så fall inte längre lika tunn.

Displayen av typen AMOLED är på 6,7 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 385 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3 och det är en aning anmärkningsvärt på grund av att det är en äldre version av Gorilla Glas.
Eftersom displayen är stor, skarp och har fina färger blir den här mobiltelefonen en utmärkt multimedia enhet som är passar fantastisk väl för att titta på streamad film eller spela mobilspel.
Motorola Edge 20 är utrustad med en åttakärnig Snapdragon 778G processor, ihopkopplad med 8GB RAM och 128GB lagring, Det finns tyvärr inte utrymme i telefonens för att utöka detta via ett microSD kort. Det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 256 GB.
Det är en kraftfull, kapabel processor med vilken man kan spela de mer tekniskt krävande mobilspelen och multi taska utan problem. Det rör sig dock ej om en flaggskeppsprocessor.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter på telefonens baksida ytterligare tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefotolins) och 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, 3×Optisk zoom, optisk bildstabilisator, autofokus och dubbla LED blixtar.
Motorola Edge 20 leverera kameror som faktiskt är användbara och enkla att använda. men de är inte de allra bästa på marknaden. Bilder tagna med huvudkameran i väl upplysta miljöer ser mindre levande ut än de gör hos en  mer påkostad flaggskepps mobil men man kan också säga att de ser lite mer naturliga ut.  Skärpan är okej och den ger detaljrika bilder men är inte på något sätt perfekt. Bilderna blir skarpa och färgåtergivningen är också ganska exakt. 
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning på 30W.
Förvänta dig inte att Motorola Edge 20 kommer att klara mer än en dag på en laddning men när batteriet är tomt fylls batteriet upp till full laddning på knappt en timme.
Motorola Edge 20 är en underbart välformad mobiltelefon i  övre mellansegmentet.
Men det finns samtidigt gott om konkurrens till det här priset. Min favorit inom kategorin budgetmobiler i övre mellansegmentet är när det här blogginlägget publiceras Xiaomi 11T.
Motorola Edge 20 kostar från 3690 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna men Xiaomi 11T har ett pris från 2490 kronor och den är lite bättre på vissa områden så den är mer prisvärd.
Var en medveten mobilköpare så att du dels undviker att beställa en mobiltelefon som inte duger och dels för att kunna få bästa möjliga mobiltelefon för pengarna. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?