Mobiltelefon som passar äldre människor.

Det är svårt att veta vilken som är den bästa mobiltelefonen för en pensionär eftersom människor som inte växte upp med tillgång till den sortens teknik kan ha väldigt olika nivåer av teknisk kompetens. Det bästa är att exakt på samma sätt som man gör när man tänker skaffa en ny smartphone till sig själv fundera igenom ungefär vad personen som man hjälper välja en ny mobiltelefon behöver. 
Mobiltelefoner för äldre måste vara lätta att använda, med programvara som inte är alltför komplicerad och en design som säkerställer att vem som helst kan använda mobilen med lätthet. Vissa speciellt anpassade telefoner för pensionärer har användbara extrafunktioner som en SOS knapp som när man trycker ner den direkt ringer upp räddningstjänsten. Dessutom, som för alla mobiltelefoner hjälper det om de har stora batterier, hållbar design och stora, tydliga displayer.
Låt oss se över några av faktorerna att tänka på när man letar en telefon för den här gruppen tillsammans med några bra alternativ för seniorer.

Smartphones för äldre användare kan delas in i två kategorier. Mobiltelefoner som är designade för äldre människor med ett förenklat system och specialanpassade funktioner eller mobiler som inte är speciellt framtagna för äldre men som är lätta att använda.
Även om de flesta moderna mobiltelefoner nu har pekskärmar, föredrar många äldre fortfarande en mobiltelefon med fysiska knappar. Där knappsatsen är placerad precis på telefonens framsida. Dessa mobiltefoner saknar vanligtvis internetanslutning.
Denna typ av telefoner duger för en person som bara använder sin mobiltelefon som en telefon. Det vill säga endast ringer samtal och möjligen skickar sms. Nuförtiden använder vi våra smartphones till nästan allt. Dagens smartphones är kraftfulla mini datorer med vilka man kan göra så mycket mer än att bara ringa och om man inte använder sin mobil på ett sådant sätt behöver man uppenbarligen inte en så avancerad mobiltefon. Detta gäller för övrigt inte bara äldre människor.
Om personen i fråga är mer tekniskt kunnig kanske de gillar en smartphone med ett större utbud av funktioner än pensionär mobilerna och i så fall vore en vanlig smartphone men med ett rent operativsystem vara ett utmärkt val. Exempel på sådana smartphone märken är Motorola, Nokia och naturligtvis Google Pixel. Mobiler med ett rent operativsystem har alla grundläggande funktioner som alla andra mobiltelefoner men det är lite mer avskalat. Många tillverkare använder Googles system Android som grund men lägger till sina egna funktioner vilket kan kännas svårt att hantera för en äldre person.
Om din äldre släkting har nedsatt syn eller lätt får huvudvärk är det en bra idé att hitta en telefon som har stor display. 
Det är vanligt att seniorer älskar att ta och visa upp bilder på sin familj eller de platser de har besökt. Om pensionären kommer att använda telefonen som kamera, kanske du ska överväga telefoner som har högre kamerakvalitet och tillräckligt stort internminne.
Se alltid till att vara en medveten mobilköpare och ifall du inte redan vet hur man väljer rätt mobiltefon är det kanske dags att lära sig det? 




Nokia 5310 XpressMusic

Nokia 105

Nokia 225

Doro 731X

Doro 1362

Doro 6881

Doro 8080

Doro 8110

Motorola G41

Motorola G61s



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?