Xiaomi 11 Lite NE 5G

Xiaomi 11 Lite NE (New Edition) är en budgetmobil i övre mellansegmentet och den är en av de där mobiltefonerna som ger mycket mobil för pengarna. 
Mobilen ger ett tunt, elegant intryck och konstruktionen är av en hög kvalitet. Den har en tjocklek på endast 6,8 mm och väger bara 158 gram.
Xiaomi 11 Lite NE 5G har i vanlig ordning en stor display och ramarna runt displayen är relativt tunna och har en jämn tjocklek.
Selfiekameran sitter i ett punchhål uppe till vänster på mobil displayens överkant. 
Displayen skyddas av Corning Gorilla Glass 5 och kommer med ett förinstallerat skärmskydd.
Baksidan av matt glas är visuellt mycket attraktiv och den döljer fingeravtryck mycket väl. Den kvadratiska kameramodulen sticker inte ut särskilt mycket från chassit och har avrundade hörn. Den sitter placerad i övre vänstra hörnet av baksidan.
Kanterna runt telefonen är konstruerade av plast som har gjorts för att likna metall men trots det känns den här mobiltefonen fortfarande solid och robust.
Xiaomi har använt en sidomonterad fingeravtrycksläsare på höger långsida av den här mobiltelefonen som är integrerad i Powerknappen. 
På toppen av denna smartphone finns en IR-blaster och en sekundär mikrofon.
På undersidan sitter USB Typ C porten samt  SIM korts facket.
Vi är också glada att kunna rapportera att den här enheten har en IP53-klassificering vilket betyder att Xiaomi 11 Lite 5G NE kan motstå oavsiktliga stänk

Xiaomi 11 Lite NE har en AMOLED display på 6,55 tum med 1080×2400 pixlar. Den har också en bilduppdaterings frekvens på 90Hz vilket ger en mjukare upplevelse vid användning.
Displayens kvalitet är superb mef livfulla färger fantastisk detaljrikedom. Displayen har också pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum). Betraktningsvinklarna är även de bra.
När det gäller kamerorna har Xiaomi 11 Lite NE tre bakre kameralinser som består av en huvudkameralins på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en telemakrolins på 5 Megapixlar. Den främre kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Kamerans övergripande prestanda är bra och levererar vad man kan förvänta sig av en smartphone i  övre mellanklassen.
Foton i dagsljus visar bra detaljer och levande färger. 
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 778G processor på GHz och det är en typ av processorer som brukar sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Processorn kan hantera krävande mobilspeltitlar som Apex Legends Mobile, Badlanders, Lost Light och Call of Duty Mobile på de högsta tillgängliga grafiska inställningarna utan att ge lagg. Multitasking fungerar också utmärkt.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar som så ofta andra, bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Alla dessa modeller har plats för ett minneskort och specifikationerna i övrigt är desamma.
Med en IR-blaster ombord kan man använda Mi 11 Lite NE som en universell fjärrkontroll via Mi Remote appen och det är en väldigt praktisk funktion som jag själv använder mig av emellanåt. 
Batteriet är på 4250 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W och det är en helt okej batteristorlek som bör ge minst en dag på en laddning.
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE är ett mycket prisvärt köp eftersom den är en extremt välbalanserad smartphone med en ganska kraftfull processor, gott om inbyggt minne, hyfsat bra kamerakvalitet samt en elegant design.
Priset ligger från 2495 kronor och det är ett väldigt bra pris med tanke på vad man får för pengarna man spenderar. 
Handla aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du använder din mobiltelefon till. Läs recensioner och omdömen och jämför specifikationer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?