Motorola Moto G Stylus 4G

Motorola Moto G Stylus (2022) är en stor telefon. Chassit är tydligt utformat för att likna den sandwichdesign i glas som finns hos lite dyrare flaggskepps mobiler men de matta kanterna och den blanka baksidan är båda konstruerade av plast. På baksidans övre vänstra hörn sitter en rektangulär kameramodul med avrundade hörn som faktiskt inte sticker ut särskilt mycket från chassit. Detta tack vare att den här mobiltelefonen inte är bland de tunnaste, ett resultat av att man har valt att montera in ett stort batteri. 
Displayen är ovanligt stor och ramarna runt displayen är inte direkt tunna speciellt hakan (nedre delen under displayen). 
För att säkert låsa upp mobilen är den utrustad med en kapacitiv fingeravtrycksläsare inbyggd i Powerknappen lokaliserad på mobilens högra långsida.
En tunn Stylus finns i botten i nedre högra hörnet. Den hoppar lätt ut med hjälp av en fjäderbelastad ejektor. 
Denna smartphones har dessvärre endast en ensam bottenhögtalare. Ljudkvaliteten är tydlig och blir mycket hög, men den är också väldigt lätt att oavsiktligt täcka över med handen om man håller telefonen i landskaps riktning.
Det finns olika mobiltelefon kategorier och Motorola Moto G Stylus (2022) är en budgetmobil i nedre delen av mellansegmentet.

LCD displayen på 6,8  tum har 1080x2460  pixlar med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz och pixeltätheten hamnar på 396 PPI (pixlar per tum). Displayen ser ganska bra ut med fina och levande färger. Ljusstyrkan är också tillräcklig för att se vad som visas på displayen i direkt solljus. Svart framstår mer som mörkgrå istället för riktigt svart som hos AMOLED displayer men den är fortfarande bra för media konsumtion.
Den nya Moto G Stylus drivs av en åttakärnig MediaTek Helio G88 processor på 2 GHz och det existerar en enda variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Minnesmängden är möjlig att utöka med ett minneskort eftersom det finns plats för ett microSD kort.
Det går att spela grafikintensiva mobilspel som Call Of Duty Mobile, Badlanders, PUBG:New State och Apex Legends Mobile men förvänta dig bara att se en del lagg och låsningar emellanåt. Att spela är möjligt men det är inte riktigt vad den här mobiltelefonen är till för.  Som standard anpassas mobilspelens grafik till låga och medellåga inställningar.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Baksidan av Moto G Stylus rymmer tre kameror, en huvudkamera på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixla. Telefonen klarar av att ta bilder av måttlig till bra kvalitet.
Sammantaget ger Motorola Moto G Stylus oftast välbalanserade bilder. Kameralinserna har PDAF och LED blixt.
Huvudattraktionen hos denna smartphone är den Stylus som ingår i paketet. 
Så fort du klickar på pennan från dess hölje öppnar telefonen en liten meny. Härifrån kan man komma åt diverse konstruktiva appar som till exempel Google Keep, det finns en ritplatta och sätt att ta skärmdumpar eller skapa GIF filer. Det är dock viktigt att känna till att Stylusen definitivt inte har lika många funktioner som Samsungs Stylus brukar komma med. Detta är helt enkelt mer av en budget variant av samma idé.
Man får här ett rejält batteri på 5000 mAh vilket konsekvent tar användaren igenom minst en och en halv dag på en laddning.
Den här mobiltelefonen säljs inte officiellt här i Sverige men det kan trots det vara intressant att veta att den existerar. Det är långt ifrån alla smartphones som säljs här hos oss. Det är klart att det alltid går att importera men då bör man vara medveten om att det inte längre är säljarens pris som gäller. På det priset tillkommer den svenska momsen, frakt och tull avgifter samt postens hanterings avgifter. 
Motorola Moto G Stylus (2022) kostar från 280 dollar vilket motsvarar ungefär 2850 kronor exklusive moms. Det kommer även i framtiden att lanseras en 5G version med en annan processor. 
Se till att alltid vara en medveten mobilköpare. Undvik att köpa grisen i säcken och se till att veta vilken mobiltefonen du faktiskt har valt. Kort sagt. Läs recensioner och jämför specifikationer innan du bestämmer dig för vilken mobiltefon du ska använda de kommande åren. Om du inte redan vet det behöver du först ta reda på hur man väljer rätt mobil.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?