Android Launcher

Smartphones har existerat tillräckligt länge för att de har blivit ganska vanliga.
De har blivit något som de flesta av oss inte kan föreställa oss att leva utan.
Naturligtvis i det avseendet betyder det att människor är vana vid vad de har och kanske inte försöker få ut mer av sin mobiltelefon. 
För personer som väljer att använda en Android baserad mobiltelefon är tredjeparts Launcers ett sätt att förvandla sin mobiltelefon mer unik eller bara göra sin startskärm mer funktionell och personlig baserat på användarens behov.
Med en sådan installerad kan man anpassa sin startskärm eller applåda nästan utan ansträngning. Allt man behöver är alltså att välja ut en lämplig Launcher från PlayStore vilket är en app som modifierar mjukvarudesignen och funktionerna i mobiltelefons operativsystem utan att göra några permanenta ändringar.

Launchers från tredje part är lätttillgängliga och populära för mobiler och ersätter standardanvändargränssnittet för att bland annat organisera hemskärmen och appikonerna.
Till exempel kan många program av den här typen installeras som tillåter användare att anpassa ikonstorlek, sidövergångar, animationer och andra funktioner som organiserar och underlättar användandet av mobilen.
En av operativsystemet Androids stora fördelar är att du kan anpassa samt designa din mobils gränssnitt och därmed göra din smartphone mer personlig. Detta går inte att göra i till exempel en Iphone där tillverkaren Apple har bestämt hur allt ser ut och du som konsument har inte samma möjlighet att ändra din smartphones mjukvara.
En launcher ändrar med andra ord din smartphones mjukvarudesign utan att göra detta permanent så du kan med lätthet avinstallera din installerade launcher och välja en annan om du inte är nöjd. När du installerar en launcher raderas inga av de appar du har i din mobiltelefon. Det är roligt att testa sig fram och om du har ägt samma mobiltelefon länge kommer en ny launcher garanterat fräsha upp din mobil och få den att kännas nästan som ny.
Innan du väljer en launcher är det värt att överväga vad du vill ha ut från din nyligen installerade Launcher.
Nu är det inte allmänt känt att den Launcher som redan finns i en smartphone kan ersättas med en ny men detta blogginlägg kan förhöja och öka medvetenheten och kunskapen om de här apparna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?