iQOO Z6 Lite

Det existerar så otroligt många fler mobilmärken än vad allmänheten känner till. Många av dessa mobiltefoner säljs inte här i Sverige och IQOO är ett av de här mobilmärkena. Smartphones lanseras inom flera olika kategorier och uppdelade i flera prisklasser varje år. 
IQOO Z6 Lite 5G gör det mesta rätt på de flesta områden när det kommer till att erbjuda en budget 5G smartphone, utan att kompromissa för mycket med prestanda och funktioner.
Ramarna runt displayen är tunna, förutom den tjocka hakan under displayen.Q
I displayens överkant sitter en vattendroppsskåra för placeringen av den främre kameran.
Telefonen har en plastbaksida med en matt finish och nästan platta kanter. Kamerauppsättningen består av två gigantiska ringar placerade i ett rektangulärt kameramodul.
Hörlursuttaget, högtalargallret och USB Typ C porten är placerade i botten. Powerknappen med integrerad fingeravtrycksläsare tillsammans med volymreglaget är placerade på mobilens högra långsida.

IQOO Z6 Lite har en LCD display på 6,58 tum med bildförhållandet 20:9 och en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz. Displayen har 1080×2408 pixlar och en pixeltäthet på 401 PPI (pixlar per tum).
Det är en duglig display som duger för att läsa recensioner på nätet och titta på YouTube videor eller på streamad film. 
En hög uppdateringsfrekvens hos displayer  ger användaren en smidig scrollnings upplevelse när man använder sociala medieapplikationer och när man bläddrar i systemet. 
Detta är den första mobiltefonen som kommer med Qualcomms åttakärniga Snapdragon 4 Gen 1 processor. Denna processor är en uppföljare till Snapdragon 480 Plus processorn vilket innebär att den här mobiltelefonen är en budgetmobil.
Det betyder att om du planerar att använda din nyinköpta smartphone för att spela mobilspel som PUBG: New State, Lost Light eller Apex Legends Mobile är det en bättre idé att välja en mobil från en annan kategori av smartphones.
IQOO Z6 Lite har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB.

Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter på baksidan två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Det är ovanligt få kameralinser när det gäller moderna smartphones men egentligen behöver man inte särskilt många kameralinser för att få fina bilder.
Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Mobiltefonens kamerasystem erbjuder fina kvalitetsfotografier jämförbara med vad man får ut av andra alternativ i samma prisklass.
Detaljerna är i skarpa och färgerna är något övermättade.
Mobiltefonen har ett 5000 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 18W. Den är bland de få smartphones i detta prissegment som inte har en medföljande laddare i kartongen.
Det tar nästan två timmar för mobiltefonen att laddas helt från noll till hundra procent och det är väldigt långsamt när det gäller dagens moderna smartphones. Men nu är det här förvisso inte en lite dyrare modell utan mer en budgetmobil. På grund av den kategori som den här mobiltelefonen hamnar i blir den automatiskt något som jag personligen väljer bort. En mobiltelefon med så svag processor att den inte klarar av att driva de mer avancerade mobilspel jag dagligen brukar spela duger inte alls för mig. Men det betyder inte att det här är en dålig smartphone utan den passar bättre för den lättare användaren. 
Återigen är IQOO Z6 Lite inte alls en smartphone som säljs här i landet men den går däremot alltid att importera ifall man absolut vill ha ett exemplar. Om man tänker göra så behöver man först inse att den svenska momsen, tullavgifter och postens avgifter tillkommer på priset vilket medför att den blir mycket dyrare än man först kan få intrycket av. 
Det här blogginlägget skrivs mer för att fler ska förstå att det existerar så otroligt många fler mobilmärken än vad vi känner till. Telefoner som inte ens säljs här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?