Motorola Moto X40

Flaggskepps mobilen Motorola Moto X40 har officiellt presenterats och den har imponerande specifikationer till ett ännu mer imponerande pris.
Denna kommande mobiltefonen från Motorola tillkännagavs vid ett lanseringsevenemang i Kina och den kommer inte få en global lansering för tillfället. Det är ändå en intressant inblick i vad det Lenovo ägda varumärket har i beredskap för oss 2023.
När det gäller designen får man en stilig display med böjda långsidor och ett punch hål för selfie kameran i mitten av displayens överkant och en rektangulär kameramodul på baksidan. En fingeravtrycksläsare sitter under displayens yta, precis som man kan förvänta sig av en toppmobil. 
Kanterna runt mobilen är av aluminium och är skönt avrundade för att ge ett skönt grepp i handen.
Man får en IP-68 Certifiering och stereohögtalare optimerade av Dolby Atmos. 


Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med ett bildförhållande på 20:9 och en bilduppdaterings frekvens på 165 Hz. Displayen har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 393 PPI (pixlar per tum).
Den högre bildfrekvensen innebär att mobilspel flyter på betydligt bättre och displayen är mer än tillräckligt skarp för de flesta användare.
Motorola Moto X40 drivs av Qualcomms senaste åttakärniga Snapdragon 8 Gen 2 processor.
Processorn ger enastående övergripande prestanda för att öppna och köra applikationer, bläddra igenom menyer, surfa på nätet och spela mobilspel.
Den kraftfulla processorn kyls ner av en inbyggd 11 lagers kylinstallation i form av en ångkammare.
Grund varianten har ett RAM minne på 
8 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta existerar det även andra varianter av samma smartphone. Det finns i det här fallet hela fyra varianter. De har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. Oavsett vilken av dessa man väljer får man gott om plats i sin smartphone.
Motorola Moto X40 har ett kamerasystem som består av totalt fyra Kameralinser.
På baksidan finner man tre kameralinser på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Kameralins på 12 Megapixlar (telefotolins).
Kamerorna har dubbla Pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 2×optisk zoom, autofokus och dubbla LED blixtar.
Selfiekameran är på 60 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna bör hålla en någorlunda hög kvalitet med tanke på att det här är en flaggskepps mobil. Få personer har testat kamerorna på grund av att mobiltefoner inte ännu har lanserats.
Denna smartphone drivs av ett 4600 mAh batteri som stöder 125 W snabbladdning vilket innebär att telefonen kan laddas femtio procent fullt på sju minuter och dessutom har den trådlösa laddning på 15W.
Motorola X40 kommer att finnas tillgänglig i Kina från och med den 22 december 2022 men den globala lanseringen väntas ske under första halvåret 2023.
Motorola Moto X40 kostar från 460 Euro vilket motsvarar ungefär 5100 kronor exklusive moms. Med moms landar man på ungefär 6400 kronor. 
Var alltid en medveten mobilköpare. Läs recensioner och jämför specifikationer mellan olika mobiltefoner inom din budget för att hitta bästa möjliga alternativ. Undvik att beställa en ny smartphone på impuls eftersom det lätt kan leda till besvikelse.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?