Lenovo Tab P11 Pro Gen 2

Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 är en stor, prisvärd surfplatta med en skarp display, imponerande högtalare och tillräckligt med kraft för att hantera de flesta appar och spel.
Lenovo är en tillverkare som är mest känt för kraftfulla stationära och bärbara datorer, men de producerar också mobiltefoner och surfplattor för produktivitet och underhållning.
Rent designmässigt får man en surfplatta som ser ganska standard ut.
Det tunna aluminiumchassit har platta kanter med Powerknappen och volymknappar på kanterna, såväl som högtalare, en microSD kortplats och en USB- C laddningsport.
Den bakre metallpanelen har en attraktiv tvåfärgad design och en glänsande Lenovo logotyp i silver. En liten rund kamera sitter i det övre hörnet och en liten oval kameramodul.
Denna surfplatta från Lenovo har stereohögtalare optimerade av JBL och det är alltid bra att ha stereo högtalare när man vill ha en multimedia enhet. 

Framsidan har en stor AMOLED display på 11,2-tum med 1536×2560 pixlar och en pixeltäthet på 267 PPI (pixlar per tum).
Som pixeltätheten tydligt indikerar rör det sig inte om den allra skarpaste displayen där ute men den duger för de flesta människor.
Den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz vilket ger användaren en smidig upplevelse oavsett om man bläddrar genom menyer, öppnar appar, spelar spel eller tittar på videor.
Under chassit sitter en åttakärnig MediaTek Kompanio 1300T processor på 2,6 GHz som klarar av att bläddra igenom sociala nätverk, läsa artiklar på nätet, använda E-post och anteckna i kalendern. Allt var smidigt och lyhört. Den någorlunda skarpa upplösningen hos displayen betyder också att saker och ting ser bra ut vilket gör detta till en helt okej surfplatta att överväga för mediekonsumtion och spel.
Grundmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som vanligt existerar även flera olika varianter. Dessa har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128GB eller ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 256 GB. 
Många konsumenter har trist nog missat det faktum att det är oerhört vanligt med att en smartphone eller som i det här fallet en surfplatta kommer i många olika varianter och det kan leda till felköp. Se därför alltid till att veta exakt vad det är du beställer. Var helt enkelt en medveten köpare.
Huvudkameralinsen är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) med Autofokus och selfie kameran är på 8 Megapixlar.
Foton tagna med den bakre kameran ser bra ut om belysningen är bra och man vill ta bilder på rimligt avstånd från objektet.
Kamerakvaliteten är godkänd men inte mycket mer än så men kvaliteten är så pass hyfsad att den går att leva med. 
Kontohantering och ett barnläge gör att Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 också blir lämplig för familjer och med tillbehör som ett dockningstangentbord och en stylus penna kan surfplattan till och med förvandlas till en mini laptop. Det sitter 4 pogo stift på den ena långsidans känt vilka används för att ansluta dockningstangentbordet som snäpper på plats magnetiskt. Om man investerar i en sådan får man en utmärkt produktivitets enhet samtidigt som den är en bra surfplatta för underhållning.
Det finns ett litet pillerformat område på surfplattans baksida som faktiskt rymmer en magnet. Denna magnetremsa är utformad för att hålla och ladda den valfria Lenovo Precision Pen 3 vilken säljs separat.
Surfplattan kommer med operativsystemet Android 12 som fortfarande är den senaste versionen av operativsystemet.
Batteriet är på 8200 mAh och bör klara mer än en dag på en laddning.
Lenovo Tab P11 Pro är en utmärkt surfplatta som fungerar bra som mediekonsumtionsenhet. Högtalarna låter bra och displayen blir tillräckligt ljus för i stort sett all allmän användning.
Varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB kostar vid det här blogginläggets publicering 6890 kronor. Detta betyder att den här surfplattan inte alls är en billig sådan men det innebär samtidigt att den har tillräckligt med kraft för att driva till och med de mest tekniskt krävande mobilspelen utan större ansträngning.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?