Oppo Pad Air

Oppo Pad Air känns verkligen inte som en budget surfplatta. Den har huvudsakligen en aluminiumkonstruktion och har plana kanter och rundade hörn vilket sammantaget ger ett bra första intryck. Baksidan har en remsa längs bakstycket som är gjord av plast vars  strukturerade effekt är en elegant detalj vilken förhöjer intrycket ytterligare.
Hålet för selfie kameran sitter i mitten av ena långsidan vilket tydligt indikerar att tillverkaren har tänkt att surfplattan främst ska användas i landskaps läge även om den naturligtvis också passar bra att hålla vertikalt läge.
En av de få saker som kan göra köparen besviken är frånvaron av ett hörlursuttag. Men om man har Bluetooth hörlurar till hands borde det inte vara något större problem.
Oppo Pad Air finns endast i en enda grå färgvariant

Surfplattan kommer med en LCD display på 10,36 tum med 1200×2000 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 225 PPI (pixlar per tum). Surfplattan har en bilduppdaterings frekvens på 60Hz. Detta är långt ifrån den allra skarpaste displayen där ute men den kan duga för en person som inte har allt för höga krav när det gäller displayens övergripande kvalitet.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 680 processor.
Detta är en processor som fungerar bra när det gäller att surfa på nätet och hantera E-post och även om man kanske inte får ut den bästa upplevelsen när man spelar mobilspel är den fortfarande bra för lärande och produktivitet.
Du kan visserligen spela moderna mobilspel men då måste man ha lite lägre förväntningar när det gäller grafiknivån.
Det finns två varianter med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB eller ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. Det är viktigt att ha gott om plats så den bättre varianten är att föredra. Man ska undvika att beställa en surfplatta eller smartphone med en mindre mängd internminne på grund av att det på kort sikt kan leda till stora problem. 
Det finns en huvudkamera på 8 Megapixlar samt en framåtriktad Kameralins på  5 Megapixlar. Huvudkameralinsen har autofokus men saknar tyvärr optisk bildstabilisator och LED blixt. Man kommer knappast kunna ta fantastiska bilder med de här kameralinserna men det man får är bilder som möjligen kan duga för att ladda upp på sociala medier.
Operativsystemet är Android 12 med mobiltillverkarens skinn ColorOS 12 som ett lager ovanpå Android.
Förutom hårdvarufunktionerna erbjuder Oppos ColorOS gränssnitt flera multi tasking funktioner. Ett svep med två fingrar från toppen av skärmen delar till exempel displayen så att man kan använda två appar sida vid sida.
Oppo Pad Air erbjuder en fantastisk batteritid på upp till 2 till 3 dagar med ett inbyggt batteri på 7100 mAh. Batteriet har stöd för snabbladdning på 18W men det kommer fortfarande att ta tid att ladda surfplattan när batteriet är helt tomt.
Den här surfplattan visar sig vara ett dugligt alternativ för alla som letar efter en prisvärd surfplatta för hemmabruk.
Oppo Pad Air kostar runt 4770 kronor men den säljs inte officiellt här i Sverige. Den är för tillfället möjlig att beställa via CdOn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?