iQOO 9 SE

Det existerar så otroligt många fler mobilmärken än vad allmänheten känner till. Många av dessa mobiltefoner säljs inte här i Sverige och IQOO är ett av de här mobilmärkena.
iQOO 9 SE är en av deras nyare mobiltefoner.
Detta är första gången iQOO gör en Special Edition modell och den är en sorts nedbantad och billigare version av den vanliga iQOO 9.
Vad mobiltillverkaren har gjort i det här fallet  är att i huvudsak återskapa ett riktigt flaggskepp från ett år eller så sedan när det gäller specifikationerna. 
Displayen har tunna ramar runt om och punch hålet för den främre kameran är så pass liten att den inte distraherar.
Den högra långsidan är hem för Powerknappen och volymknappen medan botten har Typ C-porten, högtalaren och SIM porten. Det finns dock inget hörlursuttag. Här finns däremot stereo högtalare.
Baksidan har ett distinkt utseende och känsla. Dess yta är sandblästrad med en speciell oxidationsteknik vilket resulterar i en fin silkeslen textur.
Bakpanelen och ramen är gjorda av plast medan den upphöjda rektangulära bakre kameramodulen är av metall.
Den optiska fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta.

iQOO 9 SE har en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 398 PPI (pixlar per tum).
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på upp till 120 Hz och uppdateringsfrekvens inställningen är adaptiv men växlar bara mellan 120Hz och 60Hz beroende på vad man använder mobiltefonen till för tillfället.
Displayen skyddas av Panda Glas och visar kraftfulla färger och även om många människor kommer att vara nöjda med vad de ser är det möjligt att ändra i inställningarna så att man får mer naturliga färger.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,84 GHz.
Spelprestandan var överlag ganska bra. Mobilelefonen blir visserligen lite varm när man spelar tekniskt krävande mobilspel på de högsta grafiska inställningarna men allt flyter på bra utan större ansträngning.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar som så ofta även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. Hos den här mobiltelefonen finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten man får från start måste man klara sig med resten av mobiltefonens livslängd.
Många mobilköpare missar det faktum att det ofta existerar mer än en version av en viss mobiltefon modell vilket kan leda till felköp. Man tittar helt enkelt endast på priset och beställer den smartphone man har valt i den butik där den kostar minst men det kan faktiskt vara så att man då beställer en sämre variant. Den kostar mindre på grund av att man får mindre.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, autofokus och LED blixt. 
Bilder tagna i dagsljus visade utmärkta detaljer med bra kontrast och färgåtergivning.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 66W vilket medför att batteriet kan laddas femtio procent fullt på fjorton minuter och hundra procent på endast trettionio minuter.
Batteri klarar en och en halv dag med mobilspelande och viss kameraanvändning.
iQoo 9 SE är en solid så kallad flaggskepps dödare . Alltså en typ av mobiltefoner som erbjuder topp prestanda till ett betydligt lägre pris än konkurrenterna. 
Denna smartphone är en allroundmaskin som ger mycket bra valuta för pengarna. Man får en smartphone med topp processor och lägger till anständig kamerakvalitet och snabbladdning när man väljer att köpa en IQOO 9 SE.
Återigen är IQOO 9T inte alls en smartphone som säljs här i landet men den går däremot alltid att importera ifall man absolut vill ha ett exemplar. Om man tänker göra så behöver man först inse att den svenska momsen, tullavgifter och postens avgifter tillkommer på priset vilket medför att den blir mycket dyrare än man först kan få intrycket av. 
Det här blogginlägget skrivs mer för att fler ska förstå att det existerar så otroligt många fler mobilmärken än vad vi känner till. Telefoner som inte ens säljs här. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?