Tecno Phantom X2 Pro

Tecno har nyligen lanserat Tecno Phantom X2 Pro, en mobiltelefon som endast lanseras på vissa utvalda marknader. Den är en av de där mobiltefonerna som inte säljs här i Sverige. Därmed är den här mobiltillverkarens produkter helt enkelt okända här.
Den har en stor och vacker AMOLED display, perfekt för multimediaanvändning. Displayen är böjd på båda långsidorna.
Ramen är gjord av metall medan fronten är skyddad av Gorilla Glass Victus.
På höger långsida har man Powerknappen och volymreglaget medan vänster långsida är ren. Ovansidan har bara ett mikrofonhål och på undersidan finns usb typ C-porten, SIM-kort porten och en högtalargrill.
Phantom X2 Pro har en snygg design som känns och ser ut som en flaggskeppsmobil.
Det som sticker ut med designen är den stora kameramodulen på baksidan. Där sitter stora kameralinser och en av dem har en färgaccent runt sig.
Dessvärre är Tecno Phantom X2 Pro inte särskilt bekväm att hålla i. Mobiltelefonen är för topptung, så man måste kämpa för att hålla den i handen.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta.
Mobiltelefonen finns i två olika färgalternativ och de är Mars Orange och Stardust Grey.

Displayen är en AMOLED display på 
6,8 tum med 1080×2400 pixlar. Den kommer med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och man kan välja mellan 60Hz, 120Hz och Autoläge i inställningarna.
Displayens kvalitet är utmärkt. Svärtan är djup, kontrasten är bra, färgerna är kraftfulla och levande.
Tecno Phantom X2 Pro drivs av en åttakärnig MediaTek Dimensity 9000 processor som är ihopkopplad med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Det existerar flera olika varianter av denna smartphone. Dessa har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB eller ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Processorn i sig är extremt kraftfull, med gott om kraft. Så den kan hantera grafiskt krävande mobilspel som Lost Light, Badlanders, PUBG:New State och Apex Legends utan problem.
Den har en trippelkamerauppsättning på baksidan som inkluderar en huvudkamera på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 50 Megapixlar (telefotolins) och en Kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Framsidan har en selfie kamera på 32 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, 2,5×Optisk zoom, autofokus och LED blixt.
Kamerorna tar utmärkta bilder i dagsljus och bilderna blir skarpa och detaljerade med kraftfulla färger.
Mobiltefonen har ett stort 5160 mAh batteri  med stöd för snabbladdning på 45W. Batteriet är tillräckligt stort för att klara av en hel dags användning även om man spelar mycket mobilspel som jag gör.
Tecno hävdar att snabbladdaren kan ladda denna smartphone femtio procent fullt på bara 20 minuter men i verkligheten tar det fyrtiofem minuter.
Nu är det här som sagt en smartphone som inte säljs här i Sverige men det är förstås alltid möjligt att importera den om man absolut vill ha en. Det är dock inte något som jag rekommenderar eftersom det pris man betalar i verkligheten blir betydligt högre än säljarens pris. Man får räkna med att betala den svenska momsen, tullavgifter och postens avgifter vilka tillkommer på ursprunglig priset. 
Man kan därför hitta en likvärdig eller till och med bättre mobil som säljs i Sverige till en lägre kostnad. 
Var alltid en medveten mobilköpare och undvik impulsköp. Fatta alltid genomtänkta beslut och läs recensioner, jämför specifikationer och funktioner innan du beslutar dig för vilken mobiltefon du ska beställa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?