Oppo Reno 8 Pro

Reno 8 Pro är en snygg smartphone och en jag skulle vara stolt över att bära på.
Här finns en stor, platt display på Reno med riktigt tunna ramar runt om.
Chassit har platta långsidor, glaset som täcker displayen är platt och bakstycket är platt också. Både fronten och baksidan täcks av Gorilla Glas 5.
Kanterna runt mobilen är av metall vilket indikerar vilken kategori den här mobiltelefonen befinner sig i.
Powerknappen sitter på mobiltelefonens högra långsida och den är lätt att nå med medelstora händer. Volymreglaget är placerat mitt emot på vänster långsida.
Det går inte att undvika att märka den enorma kameramodulen på baksidan av denna smartphone.
Det är en nämligen en stor, utstickande modul som i kombination med de enorma svarta cirklarna som markerar varje kameralins ger uppmärksamhet.
Telefonen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2412 pixlar så pixeltätheten hamnar på 394 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9.
Displayen har massor av färg och riktigt starka kontrastnivåer och ligger på en hög nivå rent kvalitetsmässigt. Detta är en mobiltelefon som är perfekt för multimedia konsumtion på grund av den stora högkvalitativa displayen och den kraftfulla processorn.
Oppo Reno 8 Pro har en ovanlig åttakärnig processor som heter MediaTek Dimensity 8100 MAX vilken är en något förbättrad version av MediaTek Dimensity 8100. Det är en ganska kraftfullt processor och även om den inte fullt ut matchar prestandan hos A16 Bionic  eller Snapdragon 8 Plus Gen 1 hamnar den ändå relativt nära.
I praktiken är processorn tillräckligt kraftfullt för att klara av alla arbetsuppgifter man vill att ens telefon ska klara av. 
Jag som spelar mobilspel ofta, tittar på streamad film och letar information på nätet om olika mobiltefoner skulle vara väldigt nöjd med den här mobiltelefonens prestanda.
Oppo Reno 8 Pro är en av de mer kraftfulla mobiltelefonerna inom den här kategorin av mobiltefoner. Den fungerar bra för krävande arbetsuppgifter som mobilspelande och den är i praktiken nästan lika bra som riktiga flaggskepps mobiler.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256GB. Den här mobiltelefonen har alltså gott om både RAM minne och internminne vilket är en av flera fördelar med att skaffa en inte allt för billig smartphone. 
Mobilen använder operativsystemet Android 12 med Oppos egna ColorOS 12 som ett lager ovanpå det hela.
På framsidan finns en 32 Megapixlars (vidvinkel lins) kameralins med autofokus och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar med PDAF och LED blixt.
Kamerorna levererar utmärkta resultat och överträffar kvaliteten hos många andra mobiltelefoner i denna prisklass.
Det finns ett 4500 mAh batteri med stöd för 80W SuperVOOC laddning. Man blir imponerad av batteritiden vilket enkelt ger en och en halv dag med måttlig användning på en enda laddning. På bara elva minuter når batteriet femtio procent fullt och på 30 minuter är det helt fullt laddat.
Oppo är inte direkt ett välkänt märke här i Sverige men när man beställer en Oppo Reno 8 Pro får man en smartphone vars prestanda är bra, laddningen är snabb och batteritiden är bra.
Reno 8 Pro är en konkurrent till OnePlus 10T på så sätt att den försöker hitta samma balans mellan pris, design och prestanda.
En Oppo Reno 8 Pro kostar 690 dollar vilket motsvarar ungefär 7300 kronor exklusive moms så det är inte direkt någon billig mobiltefon.
Köp aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut. Läs recensioner och jämför specifikationer för att finna bästa möjliga smartphone inom din budget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?