Motorola Moto G Play (2023).

Motorola har en ny lågbudget mobil  att erbjuda och den här ger dig en funktion som vanligtvis ses hos mer avancerade mobiltelefoner. Det senaste budget alternativet från Motorola är Motorola Moto G Play (2023).
Displayen är stor med lite tjockare ramar och hakan är ännu tjockare. I mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfiekameran.
Chassit konstruerat av plast är vattenavvisande, tack vare sin IP-52 Certifiering men man behöver använda sig av ett mobilfodral och skärmskydd eftersom det inte finns något avancerat Corning Gorilla Glas skydd hos den här mobiltelefonen.
Att Motorola Moto G Play (2023) är IP-52 klassad innebär att mobilen är dammbeständig och har begränsat stänkskydd vilket är bättre än inget skydd alls.
På baksidan sitter en rektangulär kameramodul i övre vänstra hörnet och en bakre fingeravtrycksläsare.
Den övergripande konstruktionen och designen är precis vad man kan förvänta sig av en smartphone som kostar under 2000 kronor.

Denna smartphone har en LCD display på 6,5 tum med 720×1600 pixlar men ökar bilduppdaterings frekvensen till 90Hz.
Pixeltätheten landar på låga 270 PPI (pixlar per tum). Displayen är tillräckligt bra för att man till exempel ska kunna njuta av att titta på korta YouTube videor men är inte på en så hög nivå att man med nöje kan titta på en hel streamad film. Den är helt enkelt inte tillräckligt skarp och tydlig.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig MediaTek MT6765 Helio G37 processor parat med blygsamma 3 GB RAM och 32 GB inbyggt lagringsutrymme. Tack och lov kan man utöka minneskapaciteten genom att sätta in ett microSD kort med upp till 512 GB kapacitet.
Man kan inte förvänta sig att den här kategorin av mobiltefoner kommer att duga för att spela vara någon form av mobilspel även om dess prestanda borde räcka för att skicka meddelanden, ringa samtal och surfa på nätet.
Det finns tre bakåtvända kameror.  En huvudkamera på 16 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Den framåtvända selfiekameran är på 5 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF och en LED blixt.
Nu vill jag verkligen klargöra att det här rör sig om en lågbudget mobil och därför kan man inte förvänta sig en mobil med kraftfull processor och gott om internminne. Med det sagt är det också viktigt att inse att kamerakvaliteten knappast kommer vara den allra bästa. Kamerorna klarar av att ge okej bilder vid bra ljusförhållanden men inte mer än så. Har man högre krav bör man leta sin nästa smartphone inom en annan kategori av smartphones. 
Den största fördelen med Motorola Moto G Play (2023) är batteristorleken. Motorola har använt sig av ett batteri på 5000 mAh som tillverkaren Lenovo påstår klara upp till tre dagar på en laddning. 
Man kommer inte att hitta 5G anslutning hos den här mobiltelefonen och inte heller kommer man att hitta NFC funktioner vilket innebär att man inte kan använda några mobila betalningstjänster som Google Pay.
Men ifall du har en väldigt tight budget men trots det vill ha en mobiltelefon med stor display, utmärkt batteritid och tycker att det är acceptabelt att ha en 4G mobil kan Motorola Moto G Play (2023) duga. Denna lågbudget mobil kommer att lanseras den 12 Januari 2023.
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut. Det existerar olika kategorier av mobiltefoner och inom dessa olika kategorier finns mobiler med varierande prestanda. Därför är det viktigt att läsa recensioner och jämföra specifikationer för att kunna hitta bästa möjliga mobiltefon som ligger inom din budget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?