iQOO 9T

Det existerar så otroligt många fler mobilmärken än vad gemene man känner till. Många av dessa mobiltefoner säljs inte här i Sverige och IQOO är ett av de här mobilmärkena.
IQOO 9T är en flaggskepps mobil och den kommer därför följdaktligen med topp prestanda. 
Framsidan är skyddad av Schott Xensation glaset, kanterna är gjord av metall medan det även finns glas på baksidan men det finns ingen officiell information om vilket glas tillverkaren har använt.
Framtill i den stora displayen ser man ett centrerat punch hål för selfiekameran. Ramarna runt displayen är tunna och det gäller även för omdådet i toppen och botten.
Fingeravtrycksläsaren sitter placerad under displayens yta precis som hos många andra flaggskepps mobiler där ute på marknaden.
Ungefär två tredjedelar av baksidan är täckt av frostat glas vilket ger ett lite mer stadigt grepp medan området runt kameraön förblir av glansigt glas. 
Mobiltefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz ljud men saknar hörlursuttag.
Mobiltelefonen har IP-52 Certifiering, vilket gör den stänktålig.

Mobiltefonen har en AMOLED display på 6,78 tum med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 388 PPI (pixlar per tum). Den är alltså tillräckligt skarp och tydlig för att kunna titta på YouTube eller streamad film utan att få en medioker upplevelse. 
Displayens bildförhålland är på 20:9 så displayen är mer långsmal än de var för flera år sedan. 
Den höga bilduppdaterings frekvensen på 120 Hz gör att upplevelsen av att använda telefonen känns behagligt smidig.
IQOO 9T drivs av en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor på 3,19 GHz så det blir inga problem när det gäller prestandan. Allt från att spela de mest intensiva mobilspelen till att kolla upp de lättaste sociala medierna fungerar utmärkt. PUBG: New State, Lost Light, Apex Legends Mobile och Genshin Impact spelas med stabila bildhastigheter med de högsta grafikalternativen aktiverade.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även en bättre variant av mobilen som istället har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB 
IQOO 9T körs på operativsystemet Android 12 med tillverkarens egna skinn Funtouch OS 12 ovanpå. Företaget har lovat 3 år av Android-uppdateringar och 4 år av månatliga säkerhetsuppdateringar.
Selfiekameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins). På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (telefotolins) och13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har Autofokus, PDAF, optisk bildstabilisator, 2×Oprisk zoom samt dubbla LED blixtar.
När det kommer till bilder märker man att mobiltefonens kameror vanligtvis förstärker färgerna lite så de bilder man får har inte naturliga färger som stämmer med verkligheten. Detaljer som fångas från huvudsensorn är gott och väl representerade.
Men om du är en sådan person som älskar naturliga färger kommer du att bli besviken på IQOO 9T.
Mobiltefonen har ett inbyggt batteri på 4700 mAh med snabbladdning på 120W vilket medför att batteriet kan laddas femtio procent fullt på endast åtta minuter och hundra procent fullt på bara nitton minuter. Batteriet kan enkelt hålla igång i en dag med tung användning och i 2 dagar vid lättare användning.
iQoo 9T gör mycket rätt, med en fantastisk display, pålitlig batteritid och enastående prestanda lyckas den mestadels sticka ut på rätt sätt från konkurrenterna inom samma kategori av smartphones.
IQOO 9T 5G är värd att köpa ifall man har med men det är inte en mobiltelefon för alla eftersom det inte har det bästa operativsystemet och den absolut bästa kamerakvaliteten.
Återigen är IQOO 9T inte alls en smartphone som säljs här i landet men den går däremot alltid att importera ifall man absolut vill ha ett exemplar. Om man tänker göra så behöver man först inse att den svenska momsen, tullavgifter och postens avgifter tillkommer på priset vilket medför att den blir mycket dyrare än man först kan få intrycket av. 
Det här blogginlägget skrivs mer för att fler ska förstå att det existerar så otroligt många fler mobilmärken än vad vi känner till. Telefoner som inte ens säljs här. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?