iQOO 11

Flaggskepps mobilen iQOO 11 har en snygg design och känns premium genomgående. Den finns i två färgalternativ. Det finns en subtil mattsvart version och en mer unik vit version. Den vita versionen har en bakpanel i fake läder med BMW:s signaturracing ränder. Den modellen är framtagen i samarbete med just BMW. 
Displayen har har tunna ramar på varje sida och det finns ett centralt hål för selfiekameran i mitten av displayens överkant och den är ganska liten och diskret.
Baksidan hos den svarta varianten är täckt av flera lager glas och båda versionerna har böjda kanter och detta gör att mobiltefonen känns tunnare än den är samtidigt som den känns skön att hålla i handen.
Den bakre kameramodulen har en ram i matt aluminium och alla kameralinser sitter bakom en stor fyrkantig glaspanel.
Det finns en IR-blaster som är mindre vanligt hos moderna smartphones men vissa kan tycka att den är användbar för att styra TV-apparater, stereoapparater och andra enheter.
Nytt med den andra modellen är att den vita delen på baksidan är gjord av en plast som är gjort för att se ut och kännas som läder. Det är en förändring jag gillar, då den läderliknande finishen ger telefonen ett bättre grepp.

Den här mobiltelefonen har en AMOLED display på 
6.78 tum med 1440×3200 pixlar och en pixeltäthet på 518 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och en adaptiv bilduppdaterings frekvens som är högre än de flesta 144Hz. 
Under chassit sitter den åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2 processor vilken är den nyaste och bästa processorn och är den processor som kommer att driva de flesta Android flaggskepp 2023.
Föga överraskande när det kommer till prestanda är iQOO 11 ett absolut kraftmonster. Självklart är den en extremt kapabel spelmaskin så mobilspelande blir en fantastisk upplevelse.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som så ofta är fallet existerar även flera andra varianter. Den här mobiltelefonen finns i fyra ytterligare varianter och dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och slutligen värsting varianten med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB.
Samtliga varianter lanseras inte i alla länder utan det är ofta regionsbundet och som vanligt gäller det som mobilköpare att ha koll på exakt vad det är man beställer.
Denna smartphone har tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefotolins) och en Kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Selfiekameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, Optisk bildstabilisator, optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Kameralinserna är kapabla till att ge bilder av utmärkta kvalitet.
iQOO 11 kör Vivos FunTouch OS 13 med Android 13 som grund så det är en mycket välbekant användarupplevelse om du någonsin har använt en mobiltelefon från Vivo tidigare.
Det finns ett stort 5000 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 120 W med hjälp av den medföljande laddaren. För att kunna ladda batteriet på så kort tid som möjligt måste man dock aktivera snabbladdning i inställningsmenyn eftersom mobilen levereras med funktionen inaktiverad som standard.
iQOO 11 är en imponerande smartphone i nästan alla avseenden. Det är en extremt kraftfull mobiltelefon med fantastisk batteritid, snabb laddning och en snygg design. Men dessvärre säljs den inte här i Sverige och ifall man skulle vilja importera den skulle slutpriset bli allt för dyrt.
Denna flaggskepps mobil kostar från 520 Euro exklusive svenska momsen vilket motsvarar ungefär 5750 kronor. Med moms skulle priset landa på 7200 kronor.
Långt ifrån alla mobiltefoner som lanseras årligen säljs här i landet, vi har endast en bråkdel märken jämfört med vad som existerar där ute och IQOO är ett av dessa märken.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?