POCO F4 GT

POCO F4 GT riktar sig till en mobilspelande publik och har alltså sitt fokus på gaming Till skillnad från andra spelfokuserade mobiltelefoner hittar man inte RGB belysning eller en aggressiv design här. De enda tillbehören i detta område inkluderar Air triggers vilka sitter på höger långsida och som kan anpassas till att styra handlingar i spelet.
Man slår på dem genom att trycka på närliggande fysiska strömbrytare så att knapparna åker upp ur chassit och på så sätt kan knapparna ligga i linje med långsidan när de inte används.
Displayen är stor med relativt tunna ramar runt om och i mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Tack vare kombinationen av en baksida täckt av glas och kanter av metall känns Poco F4 GT premium i handen. Fingeravtrycksläsaren sitter integrerad i Powerknappen på höger långsida.
Denna smartphone har hela fyra högtalare vilka är placerade på de övre kanterna på toppen och botten av mobiltelefonen när man håller den i liggande riktning för att spela med. Tyvärr saknas ett hörlursuttag. En detalj som kan vara viktig att ha just när det gäller gaming mobiler och mobilen saknar även en IP Certifiering.
Det är bra att känna till att högtalarna med 24 bitars ljud på 192kHz är optimerade av JBL.

Displayen av typen AMOLED är på 6,67 tum och har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 samt en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Displayen skyddas av Corning Gorilla Glass Victus och det är en genuint mycket bra display för att konsumera media.
Som med de flesta andra gaming mobiler och för den delen också flaggskepps mobiler som lanserades 2022 får man en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 1 processor och mobiltefonen hanterar därmed allt man utsätter den för med lätthet. Det här är en smartphone som klarar flera omgångar av Call of Duty Mobile, Lost Light, Apex Legends och liknande mobilspel utan att sakta ner.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även en bättre och något dyrare variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand.
De tidigare nämnda Air triggers kan förutom att vara spelkontroller programmeras för att utföra andra funktioner när man inte spelar. Faktum är att man kan programmera två åtgärder för varje knapp.  En funktion som utförs vid ett dubbeltryck och en annan vid ett långt tryck. Alternativen inkluderar att slå på ficklampan, starta kameran, initiera en röstinspelning eller display inspelning.
På baksidan sitter tre kameralinser på 
64 Megapixlar (vidvinkel lins), 
8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Den främre kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna är inte ett fokusområde när det kommer till speltelefoner och även om man i det här fallet får en anständig bildkvalitet når kameralinserna inte riktigt upp till flaggskepps nivå. 
Batteriet är på 4700 mAh och dess storlek medför att man får en hyfsat bra batteritid även om den högkvalitativa displayen och den väldigt kraftfulla processorn naturligtvis påverkar batteritiden i negativ riktning.
Den här mobiltelefonen klarar av att laddas hundra procent fullt på tjugo minuter tack vare sin snabbladdning på 120W.
POCO F4 GT uppnår grunderna, och även om den rent designmässigt och även om det kanske inte ser ut så är det här en fantastisk speltelefon. Den stora 120Hz AMOLED displayen har gott om skärpa och livfulla färger, en kraftfull processor, ett massivt batteri med snabbladdning och speltriggers på sidan som faktiskt är användbara för oss gamers.
Denna smartphone är knappast billig vilket man som konsument direkt inser när man läser specifikationerna. Den kostar från 6600 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?