Nothing Launcher

För den oinitierade är en Android Launcher  det ultimata anpassningsverktyget som låter användare justera olika aspekter av sin mobiltelefons gränssnitt, inklusive att använda sig av ett ikonpaket från tredje part, anpassade widgets och mer.
Nothing launcher är en dessa launchers som kan ersätta den ordinarie launcher som redan finns i din smartphone. Den är tillgänglig för alla mobiltelefoner som körs med operativsystemet Android 11 och senare.
När Nothing Launcher är nedladdad och aktiverad får man en ren startskärm i en 4x5 ikon layout, med några förinstallerade Google appar och Nothings signaturbakgrund. Layouten kan också ändras till 5x5. Standardikonpaketet som kommer från Nothing är runda, ser fräscha ut och är snyggt fördelade.
Hemskärmen är ganska enkel med Googles sökfält lite högre upp av den nedre delen av displayen.

Man kan svepa uppåt för att öppna applådan. I inställningarna finns alternativet "Visa alltid tangentbord". När det är aktiverat startar detta tangentbordet automatiskt när man öppnar applådan. Det underlättar när användaren vill söka direkt efter en specifik app. Jag tycker att det är en användbar metod för att söka bland alla installerade appar man har i sin mobiltelefon.
Startprogrammet låter användaren öka storleken på en ikon eller mapp för att skilja den från mängden. Det är väldigt lätt att använda. Håll bara fingret på en ikon på startskärmen så kan du expandera eller minimera den. Launchern stöder också aviseringsprickar, så mn kommer att se en liten prick ovanpå en app med olästa aviseringar.
Den här tredjeparts Launchern känns snabb och smidig samtidigt som den är lätt att använda vilket kanske är de viktigaste funktionerna hos en launcher.
Det finns endast tre valbara widgets. Analog och digital tidvisning och en väderwidget. Dessa har alla varumärket Nothings ovanliga design.
Den  här Launchern är bara i princip Pixel Launcher med några mindre justeringar och en massa funktioner borttagna. Om det inte var för dess unika Wallpapers kan man missta den för att faktiskt vara just den Launcher som sitter i Googles Pixel mobiler. 
Det som sticker ut när det gäller Nothing Launcher är bristen på funktioner.
Att säga att Nothing launcher är minimalistisk
skulle vara lite av en underdrift. Det existerar många Launchers som kommer med betydligt fler inställnings möjligheter, alternativ och funktioner. En av de bättre är Nova Launcher.
Det är tyvärr inte så många personer som brukar installera och använda sig av Launchers från Google PlayStore. Ofta känner man inte ens till att alternativet finns. 
Om du har en Android mobil kan man anpassa sin Android startskärm eller applåda nästan utan ansträngning. Allt du behöver är en launcher vilken kan ses som en hemskärmsersättning. En app som modifierar mjukvarudesignen och funktionerna i din smartphone operativsystem utan att göra några permanenta ändringar. Det är ett utmärkt sätt att fräsha upp sin gamla smartphone och få den att kännas som ny igen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?