Realme 10 Pro Plus

Realme 10 Pro Plus väcker verkligen en del intresse med sitt designspråk.
Den är en av de tunnaste och lättaste mobiltefonerna på marknaden.
På framsidan av mobilen har en AMOLED display vars långsidor böjs över kanterna vilket bidrar till mobiltelefonens premium utseende.
Baksidan är gjord av plast och har identiskt krökta långsidor. Bakstycket av denna smartphone har en glänsande finish med stjärnliknande dammpartiklar. Som blänker med en bländande effekt när ljus faller på den.
Det finns en fingeravtrycksläsare under displayens yta som fungerar väldigt väl. Den låser upp mobilen snabbt och korrekt.
Man kan också använda sig av Face Unlock  för en ännu snabbare upplåsning även om detta inte är lika säkert som att låsa upp mobilen med fingeravtrycksläsaren.
Volymreglaget och Powerknappen på sidan är ganska smala och följer enhetens allmänna design. Andra element inkluderar en USB Typ C-port, ett högtalargaller och en dubbel SIM korts plats i telefonens underkant.
Realme 10 Pro Plus kommer att finnas i tre färgalternativ. Färgerna är Dark Matter Black, Nebula Blue eller Hyperspace Gold och mobiltelefonen förväntas lanseras den 15 december 2022.

Den här mobiltelefonen har en stor AMOLED display på 6,7 tum med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Displayen har 1080×2412 pixlar och en pixeltäthet på 394 PPI (pixlar per tum). 
På tal om bildkvalitet är den är tydlig och skarp med levande färger. Dess svärta är djup tack vare AMOLED displayen. Betraktningsvinklarna är också bra och det är njutningsfullt att titta på YouTube, Netflix eller spela mobilspel. Det faktum att den kommer med en stor display av hög kvalitet gör att den här mobiltelefonen blir en utmärkt multimedia mobil.
Realme 10 Pro Plus är en av en första mobiltelefonerna som drivs av den åttakärniga MediaTek Dimensity 1080 processorn. Det är bland annat den som gör denna smartphone till en flaggskepps dödade. Det vill säga en mobil som erbjuder en nära nog  flaggskeppsupplevelse förpackad i en mobiltelefon med en överkomlig prislapp
Processorn är verkligen kraftfull dock överträffas den av de mer kraftfulla Dimensity 8100 och Snapdragon 870.
Den är kraftfull nog för sin kategori och den kan ge en smidig upplevelse i de flesta mobilspel.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar som så ofta är fallet även fler varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. Att möjligheten att montera in ett microSD kort inte finns är ingen större nackdel eftersom man ändå har så pass mycket inbyggt minne redan från början. Med det sagt är det naturligtvis viktigt att se till att beställa en smartphone med tillräckligt med internminne. Om man inte gör så kan man lätt uppleva problem redan efter en kort tids användning.
På baksidan har Realme 10 Pro Plus tre kameralinser på 108 Megapixlar ( vidvinkel lins), 8 Megapixlar ( ultra vidvinkel lins ) samt en Makrolins på 2 Megapixlar.  Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar ( vidvinkel lins ). Kamerorna har PDAF och LED blixt men saknar autofokus och optisk bildstabilisator.
Huvudkameralinsen är mer än anständig och ger detaljerade och skarpa bilder med bra kontrast och färgåtergivning.
Bilder tagna i svagt ljus håller däremot endast en genomsnittlig kvalitet. På grund av att det saknas optisk bildstabilisator får man mycket brus som smyger sig in i bilderna.
Mobiltelefonen kommer med ett 5000 mAh batteri inrymt i det supertunna chassit. Detta stora batteri stöder  snabbladdning på 67W via SuperVOOC teknik som ger en femtriotre procent laddning på bara femton minuter. En åttiosex procents laddning tar trettio minuter. 
Utöver allt detta körs den på det senaste operativsystemet Android 13 vilket är en stor fördel. Det är alltid bra att ha en färsk version av det operativsystem man använder sig av.
Realme 10 Pro Plus är en bra mobiltefon med många fördelar och ett konkurrenskraftigt pris men det finns också nackdelar.
På grund av att den har en blänkande baksida kommer den att dra till sig mycket fingeravtryck och smuts som medför att  användaren måste rengöra telefonen då och då under dagen. Personligen gillar jag inte direkt smartphones med ett bakstycke med en glänsande och glansig finish av just den anledningen.
Ett eventuellt svenskt pris är för närvarande inte känd på grund av att den inte säljs här officiellt.
När du letar efter din nästa smartphone se till att vara en medveten mobilköpare. Undvik impulsköp genom att läsa recensioner, jämföra olika mobiltefoners specifikationer och funktioner kontra kostnad för att hitta bästa alternativet för dig inom din budget. Allt för många bestämmer sig för vilken mobil de ska skaffa utan att ens kolla upp specifikationerna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?