Xiaomi Redmi Note 12T Pro (2022)

Xiaomi Redmi Note 12T Pro är en flaggskepps mobil som har lanserades 2022. Det finns nu en modell med samma namn men som har lanserats 2023. Detta förfarande när man använder samma namn flera år i rad är verkligen en dålig ide på grund av den förvirring som lätt uppstår bland konsumenter. Det finns en stor risk att den som inte är särskilt påläst (och det är många) råkar beställa fel modell. Problem kan även uppstå när man beställer ett mobilfodral till sin nya smartphone.
Den nedre ramen under displayen är bara omärkligt tjockare än den över displayen. Ramarna åt alla fyra håll otroligt smala. Det säger dig att det här inte är någon budgetmobil direkt. Faktum är att det indikerar för dig att det är en flaggskepps mobil.
Den har samma gamla typ av  fingeravtrycksläsare på displayen som de flesta toppmobiler använder.
Rent designmässigt ser den dock ut som de flesta andra mobiltelefoner på marknaden. Det finns alltså ingenting när det gäller designen som är unikt och sticker ut.
Baksidan av plast är täckt av flera lager glas vilket är ett vanligt materialval hos toppmobiler.
Byggkvalitén är mycket bra och de inbyggda knapparna sitter bekvämt stadigt i mobiltelefonens kanter. Fingeravtryck och smuts döljs väl av den matta ytan på baksidan.
Kanterna runt telefonen är av plast och den är mestadels blank upptill och nedtill, och mestadels matt på långsidorna.
Både volymreglaget och Powerknappen finns på höger långsida av mobilen.
Telefonen har en IP-53 Certifiering och det innebär att den tål lättare stänk och damm men inte mer än så.

Xiaomi 12T Pro har en 6,67 tums AMOLED display med en bilduppdaterings frekvens på  120Hz. Denna display har 1220×2712 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 446 PPI (pixlar per tum). Genom pixeltätheten kan man förstå att detta är en skarp och tydlig display. 
Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 5.
Processorn här är den åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1, en av de mest kraftfulla processorerna som är fanns tillgänglig 2022 vilket gör mobiltelefonen perfekt för gamers.
Mobilspel fungerar smidigt och utan större ansträngning precis som man kan förvänta sig av en modern flaggskepps mobil.
Det här är en bra mobil för multimedia underhållning men jag tycker inte att den är lika tilltalande som årets flaggskepps mobiler på grund av att processorn inte ligger på exakt samma höga nivå som årets flaggskepps processorer.
Xiaomi Redmi Note 12T Pro har en basmodell med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som vi har sett så ofta tidigare existerar det flera olika varianter av samma smartphone. Dessa har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand på grund av att minneskort plats saknas hos denna smartphone. 
Den bakre huvudkameran är på 200 Megapixlar (vidvinkel lins) och där sitter även ytterligare två kameralinser på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering samt dubbla LED blixtar.
Den framåtriktade kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
Det här är solida kameralinser fullt kapabla till att ta fina bilder men de håller inte samma höga nivå som de allra bästa flaggskepps mobilerna.
Batteriet på 5000 mAh kan laddas mycket snabbt på grund av att den stöder snabbladdning på 120W vilket medför att batteriet kan laddas fullt på mindre än 20 minuter. En sådan laddare ingår till och med i förpackningen när man beställer den här mobiltelefonen. Nu för tiden är det ganska ovanligt att man får en laddar med den mobil man har beställt när det gäller lite dyrare mobiltelefoner så det är positivt.
En Xiaomi Redmi Note 12T Pro kostar 8490 kronor och det priset gäller varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Se till att alltid ha koll på vad det är du köper och undvik att beställa en ny smartphone på impuls. Läs recensioner, jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris innan du bestämmer dig. Gör med andra ord inte som majoriteten eftersom det är ett dumt sätt att beställa teknik på.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?