Xiaomi Redmi Note 12T Pro (2023)

Xiaomi Redmi Note 12T Pro (2023) är Xiaomis senaste smartphone och den ska ej förväxlas med förra årets Xiaomi Redmi Note 12T Pro som jag har skrivit om i ett tidigare blogginlägg.
Mobiltillverkaren Xiaomi tillverkar några av de bästa mobiltelefonerna med mer överkomliga priser där ute och dess senaste flaggskepps mobil bekräftar verkligen det.
Den stora displayen har ett punch hål i mitten av displayens överkant för selfie kameran och relativt tunna ramar runt om.
Kanterna är av metall och baksidan är av plast som sannolikt har täckts av flera lager glas. Det kan eventuellt endast bestå av plast.
Fingeravtrycksläsaren sitter i Powerknappen på höger långsida och låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång.
Mobiltelefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz och den har till och med ett gammaldags hörlursuttag. Jag tycker att det är väldigt bra med den möjligheten. 
Den har en IP-53 Certifiering vilket innebär att den här mobilen är damm och stänkbeständig.
Xiaomi säger att Redmi Note 12T Pro kommer att finnas tillgänglig för köp i  färgerna svart, vitt och blått.

Xiaomi har utrustat Xiaomi Redmi Note 12T Pro med en LCD display på 6,6 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 407 PPI (pixlar per tum).
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 
144 Hz. 
Att man denna gång har valt en LCD display istället för en AMOLED som hos förra årets modell är en mindre nackdel. Med AMOLED displayer får man kolsvart svärta vilket man inte kan få från en LCD display. Displayen är dock av hög kvalitet med utmärkt skärpa och detaljrikedom samtidigt som färgerna är väldigt tjusiga.
Under chassit finns en åttakärnig Mediatek Dimensity 8200 Ultra processor på 3GHz vilken ligger på ungefärliga samma nivå som den åttakärniga Snapdragon 8 Gen 1. Den är med andra ord något mindre kraftfull än årets topp processor Snapdragon 8 Gen 2.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. 
Förutom denna existerar ytterligare tre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
Den här mobiltelefonen saknar plats för ett minneskort men det är ändå inte nödvändigt med så pass mycket inbyggt minne från start.
På baksidan sitter tre kameralinser på 64 GB (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. 
Kameralinserna har PDAF och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerasystemet klarar av att leverera fina bilder med bra färgåtergivning och kontrast men det man får när det gäller kamerakvalitet hamnar inte på samma nivå som de bästa kamera mobilerna.
Operativsystemet är Android 13 med tillverkarens skinn MIUI 14 lagt som ett lager ovanpå. Denna smartphone har alltså inte ett helt rent operativsystem vilket är något jag personligen föredrar på grund av att man har färre moment som segar ner systemet och möjligheten till snabba uppdateringar av operativsystemet ökar.
Batteriet är på 5080 mAh och har stöd för snabbladdning på 67W. Detta är mycket positivt. Ett stort batteri i kombination med snabbladdning är den ultimata lösningen för bra batteritid. 
När man spelar mycket avancerade mobilspel som mig är det viktigt att äga en kraftfull och effektiv smartphone och då bör man åtminstone sikta in sig på en budgetmobil i övre mellansegmentet men en flaggskepps mobil är naturligtvis ännu bättre. Xiaomi Redmi Note 12T Pro (2023) är ett flaggskepp och inte något annat.
En viktig detalj att tänka på är inom vilken mobil kategori en mobiltelefon hamnar för att kunna avgöra om den passar den som ska använda den. 
Välj aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på ditt sätt att använda dina mobiler.
Läs recensioner, jämför specifikationer, funktioner och pris för att kunna hitta bästa möjliga smartphone för pengarna.
Priset skall enligt uppgift starta på 340 Euro vilket motsvarar ungefär 4000 kronor exklusive moms.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?