Poco F4 GT

Poco F4 GT är en kraftfull smartphone inriktad mot mobilspelare som lanserades i April 2022, 
Som sådan borde den lyckas tilltala gamers med sin topp processor och special funktioner  samtidigt som den tonar ner designen för dem som inte vill ha en smartphone med gamer estetik.
Poco F4 GTs baksida är av glas och sidorna är av aluminium. Den enda plasten som finna här är ett litet band av plast mellan displayglaset och metallsidorna. Nan kan inte begära en bättre konstruktion för priset på den här mobiltelefonen. Dyrare smartphones kan ha böjda glas på långsidorna men det är förmodligen inte en bra konstruktion för en gamingtelefon. Den här mobilen har därför endast en plan display.
Den har ingen fingeravtrycksläsare på displayen utan det finns en utmärkt fingeravtrycksläsare integrerad i Powerknappen på telefonens högra långsida.
Den stora indikationen för att detta är en gaming mobil är popup triggerknappar på höger långsida av mobilen. Man slår på dem genom att trycka på närliggande fysiska strömbrytare så att knapparna kan ligga i linje med sidorna när de inte används. Det är en smart design men det betyder att brytarna alltid sticker ut lite från chassit.
Poco F4 GT kommer i tre färger. Stealth black, knight silver och cybergul.

Denna smartphone har en stor AMOLED display på 6,67 tum med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 395 PPI (pixlar per tum. Displayen är med andra ord hyfsat skarp och tydlig. 
Displayens bildförhållande ligger på 20:9 så mobiltelefonen är mer långsmal i sin konstruktion. Det finns en bilduppdaterings frekvens på 120Hz som hjälper till att se till att allt flyter på smidigt och displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Telefonen håller igång tack vare en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 1 processor vilket är en av lanseringen årets m3st kraftfulla och effektiva processorer. 
När det gäller kraft är den här processorn  exceptionell och att spela tekniskt krävande mobilspel som Call Of Duty Mobile, Lost Light, New State eller Genshin Impact går alldeles utmärkt. Man skulle kunna spela även på så höga grafiska inställningar som möjligt utan att uppleva lagg eller låsningar.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar också en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
Huvudkameran klarar av att ge fina bilder under bra ljusförhållanden men de andra två kameralinserna ger matta, urtvättade bilder av låg kvalitet. När ljusförhållandena inte är idealiska kämpar huvudkameran verkligen för att kunna ge någorlunda bra bilder. Detta är dock en mobiltelefon som fokuserar på att vara en fantastisk gaming mobil och därmed blir kamerakvaliteten inte lika viktig.
De två Air Triggers på mobilens ena långsida används när man spelar mobilspele och man kan ställa in olika funktioner i olika spel.
De är användbara under spelomgångar och dessutom ger de fördelen att hålla våra fingrar borta från displayen och på det sättet undviker att blockera sikten för spelaren.
Batteriet i Poco F4 GT är ganska stort på 4700 mAh och kan laddas helt fullt på bara 17 minuter med den medföljande snabbladdare på 120W. Med ett så stort batteri kan man få ut några timmars Lost Light spelande innan man behöver laddas mobiltelefonen igen.
Sedan när man kopplar in den i laddaren tar det cirka 20 minuter att få en full laddning. Det är imponerande att man när det gäller dagens lite dyrare smartphones bara behöver ta en kortare paus för att återgå till full laddning.
Med två popup AirTriggers, en kraftfull Snapdragon 8 Gen 1 processor och en 120Hz AMOLED display är Poco F4 GT en intressant smartphone för spelentusiaster. 
En Poco F4 GT kostar 5490 kronor och det priset gäller varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.