Motorola Razr 40 Ultra

Motorola (Lenovo) har nyligen lanserat Motorola Razr 40 Ultra tillsammans med den mer budget vänliga Motorola Razr 40 vilken jag informerar om i ett senare blogginlägg.
Den här gången har denna vikbara clamshell mobil en lite större display än vanligt på utsidan som når ända ut till kanten bred riktningen.
Det är en snyggt designad smartphone vilken igensnäppt inte lämnar något mellanrum mellan telefonens två halvor. Det betyder att man sannolikt inte kommer att hitta damm och skräp som hittar in där emellan. Baksidan av matt frostat glas känns smidig och de rundade aluminiumkanterna ger den en bekväm känsla i handen. På höger långsida integrerad i Powerknappen sitter en fingeravtrycksläsare.
Mobiltelefonen har ett nytt gångjärnssystem som Motorola hävdar gör ett antal saker. Bland annat medför det att mobiltelefonen kan vikas ihop utan mellanrum, minskar dramatiskt  vecket på den inre displayen samtidigt som man blir av med känslan man får när man drar fingret över den.
Den nedre kanten rymmer högtalaren och USB-C porten medan den övre kanten hyser ytterligare en högtalare.
Trots att den här telefonen har ett gångjärn har den en IP-52 Verkligen vilket innebär ett visst skydd mot vatten och damm. Noterbart är att den inte är helt vattentätt men att den tål stänk, spill och lätt regn.
Motorola Razr 40 Ultra kommer att lanseras i tre färger. Infinite Black, Glacier Blue och Viva Magenta varav den sistnämnda är den enda som har en mjuk baksida i veganskt läder istället för glas. Glasmodellerna skyddas av Gorilla Glass Victus.

Motorola Razr 40 Ultra har en stor inre AMOLED display på 6,9 tum med 1080×2640 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 413 PPI (pixlar per tum).
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på  144Hz.
Den yttre displayen är på 3,6 tum med 1056×1066 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 413 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glass Victus.
Motorola har uppdaterat mjukvaran för mini displayen för att ge användaren enkel tillgång till aviseringar, snabbinställningar, väder, kalender och Spotify.
Nu kan det vara bra att känna till att den här mobiltelefonen har den nu nästan ett år gamla åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 processorn som faktiskt är samma som den som finns i den tidigare generationens Razr (2022). Processorn är dock en vid det här laget beprövad processor och kan hantera ganska intensivt spelande av till och med de mest tekniskt krävande mobilspelen så valet av processor är ingen större nackdel. Men det hade naturligtvis varit bättre ifall man istället hade valt den färskare Snapdragon 8 Plus Gen 2 men troligen har man valt den äldre versionen som ett sätt att hålla nere priset.
Att den kraftfulla topp processorn är ihopkopplad med en ganska bra mängd RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB är en fördel med tanke på bristen på plats för ett microSD kort för att utöka minnesmängden. Detta är basmodellen men det existerar två bättre varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
Denna smartphone har totalt tre kameralinser. Varav två på 12 Megapixlar (vidvinkel lins) och 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) sitter bredvid den lilla displayen på 3,6 tum. Kamerorna har PDAF, Optisk bildstabilisering, autofokus samt LED blixt.
Selfie kameran på den stora displayen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Under väl upplysta förhållanden tar Motorola snygga bilder med gott om detaljer och med realistiska färger.
Bilder tagna i dagsljus är tillräckligt bra men håller inte lika fantastisk kvalitet som kamerakvaliteten hos de allra bästa flaggskepps mobilerna. 
Motorola har alltid varit angelägen om att erbjuda en ren version av operativsystemet Android och detta är en av Motorolas främsta fördelar. I det här fallet får man Android 13.
Denna vikbara mobiltelefon har ett batteri på 3800 mAh med stöd för laddning på 30W. Motorola hävdar att Motorola Razr 40 Ultra  har ett batteri som klarar av att hålla igång en hel dag på en laddning. men vi måste testa det ytterligare när vi har vår recensionsenhet. Tyvärr ingår inte en laddare så man är tvungen att beställa en separat eller nöja sig med en laddare som man redan har hemma.
En Motorola Razr 40 Ultra kostar 13 490 kronor och det priset gäller basmodellen. Idag kan man få en Samsung Galaxy Z Flip 4 för 8890 kronor men det priset gäller en variant med hälften av mängden inbyggt minne och en aning mindre batteri storlek. Processorn är dock den samma.
Se alltid till att vara en påläst och kunnig mobilköpare. Läs recensioner och jämför olika mobiltelefoners specifikationer, funktioner, design och pris för att kunna avgöra vilken du bör välja som din nästa smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?