The Division Resurgence

The Division Resurgence är ett mobilspel som är helt gratis att ladda ner och spela och som kommer till iOS och Android.
Precis som det första konsol och PC spelet utspelar sig Resurgence i New York City efter ett viralt utbrott men med en delvis ny historia.
Spelaren kastats in i en kris efter ett utbrott av ett genetiskt modifierat virus som kallas "dollarinfluensa".  Mobilversionen en korsning mellan ett spel med öppen värld, där man fritt kan utforska staden och ta dig an uppdrag och en multiplayer upplevelse där man kan spela i team tillsammans med vänner.
Det är en tredjepersons cover shooter som ser din spelkaraktär kämpa sig igenom ett härjat New York City och slåss mot samma gamla gäng på samma gamla gator.
Möjligen har väldigt lite förändrats jämfört med konsolversionerna av The Division spelen och det är som om Ubisoft återanvände väldigt mycket från original spelen men anpassade det för den mobila publiken och det märks.
Mobilspelet låter sina spelare att utforska en öppen värld där de kan ströva fritt när de skyddar civila från medlemmar av fientliga fraktioner. Spelare kommer att ha möjlighet att spela solo eller med vänner via co-op.
Mobilspelet är som originalen en robust action looter shooter med taktiska strider, plundring, skjutning och det allmänna kaoset man kopplar till en världs katastrof.

Smygandet och att man tar skydd bakom olika objekt i kombination med häftiga eldstriderkärnan är kärnan i alla Division spel. Man förflyttar sig från ett område till ett annat och skjuter och plundrar. Det finns fyra karaktärsklasser att välja mellan och det förändrar sättet man närma sig strider i det här spelet. Varje karaktärsklass ger spelaren tillgång till specifika föremål och färdigheter att använda under striderna.
Spelmekanik och rörelser i The Division Resurgence är i princip som hos de flesta third person shooters. Du flyttar från område till område och försöker att inte dö under tiden medan man skjuter motståndare på vägen. Under intensiva kamper kan rörelser bli mycket utmanande på en smartphone display. Det finns många knappar på displayen att hålla reda på och det är lätt hänt för den ovana spelaren att råka komma åt fel knapp. Just detta är naturligtvis inte något problem för oss mer vana mobilspelande.
Spelet är byggt på Unreal Engine 4 och jag tycker personligen att det är ett av de snyggaste mobilspelen där ute. Spelet ser minst lika bra ut som New State, Lost Light, Undawn och Call Off Duty Mobile för att nämna några mobilspelen med fantastisk grafik. Dessutom har spelet en dag och nattcykel och ett dynamiskt vädersystem precis som hos Lost Light vilket förändrar hur man uppfattar världen omkring sig.
Jag har spelat PlayStation 4 versionen av The Division 2 och tyckte att det var väldigt underhållande. Det är något med den här historien om en soldat som kämpar för fred i en Apocalypse som jag gillar och dras till. Förutom att spela konsolspel spela jag även nästan dagligen också mobilspel så det här är absolut ett mobilspel som passar mig.
Huruvida The Division Resurgence kommer att bli en succe eller inte återstår att se men Ubisoft vill helt klart att sitt nya spel ska locka många spelare många år framöver.
Detta mobilspel är fortfarande under utveckling och är planerad till att lanseras senare i år.
Likt många andra kommande mobilspel är The Division Resurgence tyvärr inte möjlig att spela på lågbudget eller budgetmobiler utan man måste ha en budgetmobil i övre mellansegmentet eller allra helst en flaggskepps mobil. Det är en stor nackdel på grund av att många människor som är intresserade av att prova på spelet inte ens får tillfälle att testa. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?