ZTE Nubia Z50 Ultra

ZTE nubia Z50 Ultra lanserades i Mars 2023 och det rör sig om en flaggskepps mobil .
Med en främre kamera under displayen finns inga punch hål eller flärpar och ramarna runt displayen är tunna och platta så att man kan njuta av streamad film, och annat innehåll utan att störas av någonting.
Den här mobiltelefonen har en fingeravtrycksläsare placerad under displayens yta och den är lokaliserad närmare mitten av displayen.
På grund av att detta är Nubias främsta flaggskepps mobil måste den ha bra och större kamerasensorer på baksidan och det ger den inte en lika ren design som Red Magic 8 Pros bakstycke. 
I övrigt har den en liknande design rektangulär design som denna. De platta kanterna och den platta framsidan och baksidan leder till  fördelen av ett unikt utseende så man kan känna igen mobiltelefonen även på fem meters avstånd. På baksidan sitter en stor rektangulär kameramodul som när över nästan hela mobiltelefonens bred och den sticker ut från chassit. 
På höger långsida finns Powerknappen och volymknapparna.
Kontrasten mellan den röda Powerknappen mot den mörka färgen på chassit är häftigt.
Mobiltillverkaren Nubia inkluderar också en extra knapp som är anpassningsbar för en valfri uppgift. Men när man packar upp den här mobiltelefonen kommer den knappen att starta kamera appen med ett klick.
Denna smartphone kommer med stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag vilket är vanligt hos flaggskepps mobilerna. Idag är det mest budgetmobiler som har hörlursuttag.

Nubia Z50 Ultra har en AMOLED display på 6,8 tum med 1116×2480 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 400 PPI (pixlar per tum).
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz så allt flyter på smidigt och enkelt när man använder displayen. Den här display har bildförhållandet 20:9 och det innebär att den är mer långsmal i konstruktionen.
Föga överraskande är Nubia Z50 Ultras processor den åttakärniga Snapdragon 8 Gen 2 Plus på 3.2 GHz.
Precis som sitt syskon Nubia Red Magic 8 Pro är Nubia Z50 Ultras spelprestanda fantastisk. 
Den här mobiltelefonen är en av de bästa mobiltelefonerna för att spela mobilspel av alla smartphones som inte är en renodlad gaming mobil. 
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Nu är det viktigt att vara medveten om att det väldigt ofta existerar flera olika varianter av samma smartphone men där mängden RAM minne och internminne varierar. Ifall man inte känner till att det är så ökar risken för felköp genom att man helt enkelt bara beställer en mobiltelefon från en butik med ett lägre pris utan att inse att den som kostar mindre är en annan variant med sämre specifikationer.
De övriga varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB och slutligen en variant med ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 1 TB.
Ingen av dem har plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand. 
På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar, 64 Megapixlar (periskop telefoto lins) och en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). 
Kamerorna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisering, 3.3×optisk zoom samt LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Den främre Kameran är så naturligt dold att den bara kan ses om den reflekteras av ljus och en grå bakgrundsfärg gör den lite lättare att se. Nu är det naturligtvis inte meningen att man ska kunna se kameralinsen utan den ska bara finnas där, dold för alla och utan att störa när man använder mobilen som en multimedia mobil.
Selfie kameran är inte fullt ut lika bra som den som brukar sitta i vanlig smartphone men bilder tagna med kameralinsen är fortfarande relativt tydliga.
De bakre kameralinsernas bildkvalitet är verkligen inget man kan klaga på. Man får  levande färger, stor klarhet och bra dynamiskt omfång. Det är inte bara huvudkameran som presterar så bra utan alla tre bakre kameralinserna är så bra. Detta är sällsynt eftersom de flesta flaggskepps mobilers kameralinser fungerar bra men oftast endast huvudkameran. De övriga brukar vara av godkänd kvalitet men sällan mer än så.
ZTE Nubia Z50 Ultra har ett 5000 mAh batteri under chassit. Tyvärr är det ett enda kompakt batteri och inte två sammankopplade batterier vilket medför nackdelen med att batteriet inte kan klara av superhöga laddningseffekter. Batteriet har stöd för snabbladdning på 80w vilket innebär att batteriet kan laddas fullt från noll till hundra procent på 30 minuter ungefär.
Även om man inte hittar stöd för trådlös laddning hos den här mobilen är det fortfarande inte så illa. 
ZTE Nubia Z50 Ultra kostar från 540 Euro vilket motsvarar ungefär 6300 kronor exklusive moms. Framtiden får utvisa om den här modellen någonsin kommer att lanseras här i Sverige för långt ifrån alla mobiltelefoner när detta landet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?