Poco F5 Pro

Poco F5 Pro lanserades till ett lägre pris än sin föregångare och erbjuder en något lägre nivå av funktioner. Målet förblir dock detsamma. Att leverera en nästan flaggskeppsupplevelse till ett billigt pris. Det rör sig alltså om en så kallad flaggskepps dödare.
Den stora displayen har Gorilla Glass 5 istället för Victus. Baksidan är fortfarande av plast som har täckts av glas men kanterna runt mobiltelefonen är nu konstruerade av plast.
Kameramodulen är det enda som sticker ut när det kommer till designen med sin ovanliga form. Kamerasensorerna är vertikalt staplade med metallsluttningar på båda sidor om kameramodulen.
Powerknappen och volymknapparna är placerade på mobiltelefonens högra långsida och har avfasade kanter. Poco har verkligen lyckats med knapparnas placering, eftersom de är perfekt att nå med ett finger.
Fingeravtrycksläsaren finns under displayen den här gången och den fungerar som förväntat. Den är snabb och pålitlig. Många tycker dock att den är placerad för nära nederkanten av displayen vilket kräver lite extra handrörelser för att nå den.

Displayen är en AMOLED display på tum med och en upplösning på 1440×3200 pixlar vilket gör att pixeltätheten hamnar på respektabla 526 PPI (pixlar per tum). Displayen har en maximal bilduppdaterings frekvens på 120Hz och skyddas av Gorilla Glas 5.
Processorn som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 som är
en topp processor från förra året. Det är helt okej eftersom den fortfarande är perfekt kapabel att hantera alla mobilspel i Google PlayStore.
Poco F5 Pro arbetar lika smidigt som de bästa flaggskepps mobilerna och den kraftfulla processorn är mer än kapabelt att köra de mest tekniskt krävande mobilspelen. Även om den inte är den förblir detta den näst bästa processorn en smartphone med operativsystemet Android kan använda. 
Jag gillar att spendera tid med lite mobilspel online nästan dagligen och jag kan säga att det är fantastiskt när man spelar på en mobiltelefon som känns lika lyhörd som denna mobil.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men som så ofta existerar det även bättre varianter. Det är faktiskt ovanligt att det existerar en enda variant av en mobiltelefon och det är naturligtvis viktigt att vara medveten om det när man letar efter sin nästa mobiltelefon. Risken för felköp är därmed ganska stor ifall man bara väljer en mobil utan att titta på specifikationerna.
De övriga varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB eller ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB. 
Med så mycket inbyggt minne från start behöver man knappast utöka minnesmängden ytterligare i efterhand så plats för ett minneskort saknas.
Det sitter tre kameralinser i modulen på baksidan och dessa är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och det finns också en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering samt dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna kan ta anständiga bilder utomhus med förstärkta färger och utmärkt svärta och skärpa.
Om kameraprestanda är din högsta prioritet, kanske du vill överväga Google Pixel 7a eftersom den erbjuder en bättre bildupplevelse.
Poco säger att Poco F5 serien kommer att få två års uppgraderingar av operativsystemet och tre år av säkerhets uppdateringar vilket är mycket bra. 
Med ett 5160 mAh batteri och en effektivt Qualcomm processor håller telefonen lätt igång hela dagen. Batteriet har dessutom stöd för snabbladdning på 67W som mobiltillverkaren Poco hävdar kan ladda batteri på cirka 30 minuter. Företaget hävdar att telefonen stöder 30W trådlös snabbladdning.
Poco F5 Pro innehåller nästan alla funktioner du vill ha från din smartphone, inklusive förstklassig byggkvalitet, supersnabb trådbunden och trådlös laddning och en fantastisk display. Mobiltelefonen levererar också bra prestanda tack vare en kraftfull topp processor. En Poco F5 Pro med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB kostar 7490 kronor hos Proshop. 
Nu är det här en ganska okänd smartphone hos allmänheten och därmed blir den inte någon storsäljare. Ifall man endast tittar på designen kan man tro att det rör sig om en budgetmobil eller en budgetmobil i mellansegmentet och inte en smartphone som är en något billigare flaggskepps mobil. 
Kunskapen behöver finnas där för att kunna avgöra vilken mobiltelefon som är bra och den kunskapen saknas tyvärr hos väldigt många. När man ska beställa en ny smartphone gör man det mer eller mindre på impuls utan att läsa recensioner och specifikationerna. Är det inte dags att vi ändrar på det?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?