Motorola Razr 40

Motorola har nu presenterat och lanserat Motorola Razr 40 och Motorola Razr 40 Ultra. I ett tidigare blogginlägg har jag informerat om flaggskepps mobilen Motorola Razr 40 Ultra och nu är det dags att ge information om budgetmobilen i övre mellansegmentet. Det finns vissa skillnader mellan de här två olika clamshell mobilerna och den mest märkbara skillnaden är de yttre displayerna. Den är mindre än hälften så stor på Motorola Razr 40 jämfört med den på Motorola Razr 40 Ultra.
Man får en baksida av konstläder paneler och telefonen är avrundad med runda hörn vilket gör Motorola Razr 40 bekväm att hålla i och mjukare vid beröring.
Kanterna på Motorola Razr 40 är gjord av aluminium och den har en matt finish som både ser bra ut och är fingeravtrycksresistent. På vänster långsida integrerad i Powerknappen sitter en fingeravtrycksläsare av hög kvalitet vilken låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt.
Denna smartphone påminner mycket om sitt mer premiumsyskon, med samma omarbetade gångjärn som gör att mobilen kan stängas helt platt med bara ett minimalt mellanrum.
Den finns i tre distinkta färger. Sage Green, Vanilla Cream och Summer Lilac.

Till skillnad från sitt dyrare syskon har Motorola Razr 40 en yttre display på 1,5 tum med 194×368 pixlar och en pixeltäthet på 282 PPI (pixlar per tum) utformad för att visa viktig information vilket tar bort behovet av att ständigt vika upp enheten.
Den lilla yttre displayen är praktisk men är inte alls jämförbar med den större externa displayen hos Motorola Razr 40 Ultra. Men om du bara är ute efter en snygg hopfällbar mobiltelefon som fungerar bra kan Motorola Razr 40 duga.
Mini displayen, även om den är liten kan fortfarande användas för att inte bara visa inkommande aviseringar utan en mängd olika widgets för att visa väder, kalenderhändelser och utlösa funktioner som kameran och röstinspelning.
När den är utfälld kan man se den stora AMOLED displayen på 6,9 tum med 1080× 2640 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 413 PPI (pixlar per tum).
Även om det inte är det senaste varianten bör den åttakärniga Snapdragon 7 Gen 1 processorn leverera bra prestanda.
Den är fortfarande en ganska kraftfull så det är fullt möjligt att spela de mer tekniskt krävande mobilspel.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och som så ofta är fallet existerar det flera olika varianter av samma smartphone. Övriga varianter har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och slutligen värstingen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
Minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare på grund av att minneskort plats saknas. Med så här pass mycket inbyggt minne blir ett microSD kort knappast nödvändigt.
Ifall man läser specifikationerna har Motorola Razr 40 faktiskt bättre kameralinser än Motorola Razr 40 Ultra med en huvudkamera på 64 Megapixlar och en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, Laser AF, OIS samt LED blixt.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Mobilen är onekligen kapabel till att ta fina bilder med gott om detaljer och kontrast. 
Batteriet är på 4200 mAh och har stöd för snabbladdning på 30W. Tack vare att batteriet är större än hos Motorola Razr 40 Ultra samtidigt som den har en mindre kraftfull processor bör den ha en bättre batteritid vilket är en fördel i sammanhanget.
Ett eventuellt svenskt pris är inte känt eftersom telefonen inte säljs här vilket däremot den dyrare modellen Motorola Razr 40 Ultra gör. Ifall den vid ett senare tillfälle kommer att nå den svenska marknaden kommer den att kosta mindre än flaggskepps versionen som kostar 13 490 kronor.
Var alltid en medveten mobilköpare. Läs recensioner, jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris innan du fattar ditt beslut. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?