Aether Gazer

Aether Gazers berättelse följer en resa in i en speciell artificiell intelligensenhet kallad Gaea som designades i ett avlägset rymdskepp efter att jorden förstördes under ett storskaligt krig. Efter mänsklighetens utrotning tvingades de överlevande att börja sina nya liv i denna virtuella värld som var modellerad efter den ursprungliga jorden.
Spelet har precis lanserats globalt till mobil och PC. Spelaren kan förvänta sig ett spännande äventyr fyllt av actionfyllda strider, smidig spelmekanik och en medryckande berättelse som får dig att undra vad som väntar. Eftersom spelet är en RPG (Role-Playing Game), kan du som spelare förvänta dig det vanliga som samla nya spelkaraktärer, uppgradera din utrustning och uppgradera spelkaraktärerna vilket medför att man vill spela spelet varje dag.
Aether Gazer är ett spel  producerat av Yostar vilket är samma utgivare som ansvarar för Azur Lane och Arknights. Spelet liknar Honkai Impact 3rd och Punishing: Grey Raven så om du har spelat dessa titlar har du en ide om vilken typ av spel Aether Gazer är.

Det här är ett mycket polerat hack and slash spel med snabba strider och speciella färdigheter. Med hjälp av dina AI styrda kamrater kan striderna bli ganska hektiska, vilket lämpar sig väl för spelets inslag av spänning som leder till en trevlig spelupplevelse.
Din spelkaraktär kan fritt ströva runt på banan men man kan bara kontrollera en karaktär (den man valde innan uppdraget) åt gången medan AI:n kontrollerar resten. Du kan dock manuellt trycka på dina lagkamraters ultimata special attack för att aktivera dem samtidigt som man kontrollerar sin karaktär.
Kontrollerna är enkla, striden är intuitiv och mekaniken är bekant för personer som inte är nya i genren. För en sådan person kan omedelbart känna igen och njuta av spelet till fullo. Detta är absolut ett gediget spel men det innebär ju också att det knappast är något unikt som spelare inte har sett tidigare.
Man kan utföra flera hårdslående kombinationer, undvika inkommande attacker från fienden och utföra blixtsnabba rörelser samt aktivera en blandning av olika specialförmågor.
En praktisk ducka knapp finns med vilken man utför en snabb flykt i realtid i den riktning dit ens valda spelkaraktär är vänd. Det används främst för att utföra snabba kombinationer, för att jaga fiender eller för att undvika inkommande attacker.
Aether Gazer är har de vanliga ingredienserna i den här typen av spel. Det vill säga att man uppgraderar sina karaktärer, öka deras rangordning, öka deras sällsynthet och uppgradera deras färdigheter. Dessa beprövade metoder låter spelaren förbättra sin spelkaraktär och det gör man genom att spela olika spellägen och spela spelet oftare för att samla värdefulla resurser.
Mitt omdöme om Aether Gazer är överlag positivt även om den här genren inte direkt är min favorit genre. Jag föredrar skjuta spel som exempelvis Outsiders, Destiny 2, Warzone 2.0, New State och Lost Light.
Aether Gazer har mycket innehåll som kommer att hålla spelarna engagerade under en lång tid. Även om striderna kan verka korta i början, utgör det stora antalet av dem en bild av att man behöver spela nästan dagligen för att komma någon vart. Detta kan vara både positivt och negativt beroende på vilken typ av gamer man är.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?