Realme 11 Pro Plus

Realme 11 Pro Plus har lanserats i flera versioner och det rör sig om en tunn och böjd smartphone med ett bakstycke i premium vegansk läder med en linje i mitten av baksidan. Detta är en budgetmobil i övre mellansegmentet och inte en flaggskepps mobil. Det existerar flera olika kategorier av smartphones och det är naturligtvis viktigt att vara medveten om detta.
Längst upp på displayen finns ett hål för selfiekameran, vilket inte hindrar mobilspel eller Netflix upplevelse.. Dessutom har Realme minimerat ramarna runt displayen och skapat en större visningsyta.
Den cirkulära kameramodulen är  gigantisk, men passar den övergripande designen och medför att mobiltelefonen ser ut lite som en modern flaggskepps mobil från Huawei.
Powerknappen och volymknapparna  ligger på höger långsida medan den nedre kanten rymmer USB Type-C-porten, ett högtalargaller och SIM kortplatsen.
Detta är en visuellt tilltalande smartphone som lätt kan förväxlas med en dyr flaggskepps mobil. Den har eleganta designval som en bakpanel i konstläder och en böjd AMOLED display som båda är oklanderligt utförda.
Denna smartphone har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men som saknar hörlursuttag.
Mobiltelefonen kommer i tre färgutföranden. Astral Black, Oasis Green och Sunrise Beige.

Både Realme 11 Pro Plus och Realme 11 Pro använder samma 6,7 tums AMOLED display med böjda kanter och en uppdateringsfrekvens på 120Hz.
Denna display har 1080×2414 pixlar med en pixeltäthet på 394 PPI (pixlar per tum) samt har ett bildförhållande på 20:9.
Displayen erbjuder en fantastisk multimediaupplevelse med fina färger och gott om ljusstyrka för utomhusförhållanden.
Mobiltelefonen har en åttakärnig MediaTek Dimensity 7050 processor på GHz vilket är en ganska kapabel processor när det kommer till att hantera rutinuppgifter och gaming. Telefonen visar inga tecken på fördröjning eller lagg överhuvudtaget.
Realme 11 Pro Plus kommer i flera olika versioner varav basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. De bättre varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB och slutligen värstingen som har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på hela 1 TB.
Med så pass mycket inbyggt minne behöver man knappast utöka minnesmängden i efterhand så plats för ett minneskort saknas hos denna smartphone.
Mobilen kommer med operativsystemet Android 13 med mobiltillverkarens egna skinn Realme UI 4.0 som ett lager ovanpå.
På baksidan i den cirkulära kameramodulen sitter tre kameralinser på 200 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och en LED blixtt.
Den framåtriktade kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Den primära kameran fångar bra detaljer i dagsljus men färgerna är något på den mättade sidan. Svärtan och kontrasten är också ganska bra
Kameralinserna är inte fullt ut i nivå med flaggskeppserbjudandena men huvudkamerans sensor storlek tillåter mycket mer ljus för att korrekt belysa alla landskapsbilder man tar 
Batteriet är på 5000 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 100W och som erbjuder batteritid hela dagen på en enda laddning.
När man håller på att leta efter sin nästa mobiltelefon är det viktigt att vara en medveten mobilköpare. Man bör absolut inte bara välja mobil baserat på design och pris. Läs recensioner, jämför specifikationer, funktioner, konstruktion och pris för att hitta bästa alternativet för dig. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?