Realme 11 Pro

Realme 11 Pro Plus har ett yngre syskon som heter Realme 11 Pro. Medan de två delar många likheter sparar Realme 11 Pro på några aspekter vilket ger den ett något mer överkomligt pris.
Båda två är budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Realme 11 Pro ser nästan identisk ut med Realme 11 Pro Plus så man kan inte direkt skilja dem åt vid första anblicken.
Den stora displayen är skyddad av Dragontrail Glas och har ett centrerat stanshål för selfie kameran. Displayens långsidor kurvar sig över kanterna på ett sätt som var populärt hos dyra flaggskepps mobiler för några år sedan. Detta är en typ av design som är på väg bort i dagsläget.
För säkerheten har mobiltelefonen en fingeravtrycksläsare under displayens yta.
Vänder man på mobiltelefonen ser man en massiv, cirkulär kameramodul som sticker ut något från chassit.
En av de utmärkande design aspekterna hos Realme 11 Pro är dess bakstycke som är tillverkad av ett premium veganskt läder. Detta unika material ger inte bara en touch av lyx utan medför också att telefonen blir skön att hålla i handen.
En mörkt gyllene linje löper längs mitten av baksidan medan den övre delen har den framträdande cirkulära kameramodulen som jag tidigare har nämnt.
Den högra långsidan av  denna smartphone rymmer volymknapparna och Powerknappen, medan den vänstra långsidan förblir tom. Längst ner i underkant sitter SIM kortplatsen högtalargallret och USB Type-C-porten, medan överkanten rymmer en mikrofon och en sekundär högtalare.
Realme 11 Pro har stereohögtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag.
Denna smartphone finns i tre färgalternativ
Astral Black, Sunrise Beige och Oasis Green.

Den här mobiltelefonen har en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2412 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 394 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Färgernas noggrannhet är lovvärd, och betraktningsvinklarna är också tillfredsställande hos denna högkvalitativa display.
Den har livfulla färger, djupa svärta och utmärkta kontrastnivåer. Dessutom gör den höga uppdateringsfrekvensen att interaktioner och scrolling på mobilen otroligt smidig vilket ger en trevlig användarupplevelse.
Under huven har Realme 11 Pro en åttakärnig Dimensity 7050 processor på 2,6 GHz Den här mobiltelefonens prestanda, tittarupplevelse och batteritid är lika bra som den dyrare Realme 11 Pro Plus.
Processorn är kraftfull och effektivt och det märks tydligt när man använder mobilen. Det går snabbt att öppna och ladda appar och oavsett hur många appar som körs i bakgrunden saktar inte mobiltelefonen ner eller visar några fördröjningar.
Spelprestanda är också anständigt eftersom mobilspel som Call Off Duty Mobile Lost LightNew State  och ZOZ: Final Hour  kan spelas på höga grafiska inställningar utan problem.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men i vanlig ordning existerar det bättre varianter av samma smartphone. 
Det finns olika varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB.
Det finns ingen plats för ett minneskort så minnesmängden man får i början får man se till att klara sig med hela mobiltelefonens livslängd.
När det gäller operativsystemet körs Realme 11 Pro på Android 13 med mobiltillverkares skinn realme UI 4.0 som ett lager ovanpå. Användaren får en mycket anpassningsbar användarupplevelse vilken låter användaren ändra många saker på enheten enligt sina egna önskemål.
På baksidan sitter endast två kameralinser på 100 Megapixlar (vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och en LED blixt.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kameralinserna utmärker sig genom att ta detaljerade bilder i en väl upplyst miljö men
i svagt ljus ger kameralinserna genomsnittliga resultat.
Realme 11 Pro 5G har ett 5000mAh batteri under huven. Batteriet räcker lätt hela dagen under lättare användning. Med detta menas att läsa artiklar, surfa i sociala medier, lyssna på musik. Vid mer arbetskrävande uppgifter som att titta på videor på YouTube och Netflix och spela mer tekniskt krävande mobilspel töms batteriet förstås betydligt fortare.
Designen på Realme 11 Pro är tjusig och hjälper den att sticka ut från mängden. Dessutom erbjuder denna smartphone utmärkt prestanda för dagligt bruk och mobilspelande medan batteritiden och snabba laddningshastigheter är respektabla.
Den här mobiltelefonen kostar från 270 Euro vilket motsvarar ungefär 3150 kronor exklusive moms.
Realme är ett i Sverige ganska okänt märke även om vissa av deras modeller faktiskt säljs officiellt här. I det här landet är det tyvärr så att kunskapen om mobiltelefoner är bedrövlig. Det är faktiskt en av anledningarna till att jag driver denna blogg.
Innan man väljer en ny smartphone bör man läsa recensioner, jämföra olika mobiltelefoners specifikationer, funktioner, konstruktion och pris för att hitta bästa möjliga smartphone för pengarna man är beredd att betala. Man bör undvika att beställa en mobiltelefon på ren impuls.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?