LG Wing


Med en konstig men spännande vridbar andra skärm är LG Wing något nytt och unikt när det gäller smartphones. 
Under den stora displayen med bildförhållandet 20:5 finns en mindre display som när man vrider huvud displayen ger en T-formad mobiltelefon med två skärmar som man kan interagera med samtidigt. 
Hela fronten på mobilen roterar i nittio grader medurs vilket underlättar för multitasking.
Man kan till exempel titta på en film i mobiltelefonen samtidigt som man letar information på nätet om skådespelarna eller regissören.
Den främre kameran gömmer sig inuti chassit och glider upp ur mobilens överkant när man vill ta en så kallad selfie.
På bakstycket av glas sitter tre kameralinser som är kapabla till att ta fina bilder vid bättre ljusförhållanden.
Bakstycket är konstruerad av plast som har täckts av flera lager glas.
Ihopvikt ser denna smartphone ut som vilken mobiltelefon som helst.

Huvud displayen är på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare med vilken man låser upp mobilen korrekt och snabbt.
Den andra displayen är på 3,9 tum med 1080×1240 pixlar. 
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz och det är en processor som är tänkt att sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB men det existerar en bättre variant med ett inbyggt minne på 256 GB istället.
Med en så pass kraftfull processor och så mycket RAM minne flyter allt på bra när man använder mobiltelefonen, till och med när man spelar tekniskt krävande mobilspel men det är inte en topp processor så LG Wing är därför ingen flaggskepps mobil. Åtminstone inte enligt min tolkning av vad en flaggskepps mobil är för någonting. För mig är det endast en smartphone med en av årets absolut mest kraftfulla processorer och i övrigt topp prestanda. 
En del mobiltillverkare producerar inga topp mobiler och enligt hur vissa tolkar det blir deras bästa budgetmobil en flaggskepps mobil men det är inte så jag ser på saken. För mig är det specifikationer, design och funktioner som avgör i vilken kategori en smartphone hamnar.
Den framåtriktade kameralinsen som sitter i den motoriserade pop up kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins). På baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och dessa kameror har PDAF, optisk bildstabilisator och en LED blixt.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning och trådlös laddning.
LG Wing är framtagen för att vara den ultimata multimedia enheten som är mycket praktisk för personer som vill kunna göra fler saker samtidigt med sin mobiltelefon.
När man åker bil och vill använda Google Maps för att få anvisningar om hur man ska köra och samtidigt ha den mindre displayen ledig för att ta emot samtal.
Att titta på en YouTube video samtidigt som man skriver ett sms på den lilla displayen är också det ett exempel på vad man kan göra.
LG Wing har både en MIL-STD 810G Certifiering och en IP-54 Certifiering så den är extra tålig samtidigt som den tål lite lättare regnstänk men inte överlever ett fall i poolen.
Den här mobiltelefonens pris är fortfarande inte känt men med tanke på dess speciella konstruktion som kostar mycket pengar för tillverkaren att ta fram och alla komponenter som ingår lär den bli riktigt dyr. Jag förväntar mig helt enkelt ett flaggskepps pris när den väl kommer ut till försäljning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.