Google Pixel 3A XL


Google Pixel 3A XL är som man förstår av namnet den större av två nya mobiltelefoner från Google. De hamnar båda i budgetsegmentets mellanklass och är alltså billigare än toppmodellerna Google Pixel 3 och Google Pixel 3 XL.
Som många känner till äger Google operativsystemet android och det innebär att att smartphones från Google alltid kommer med den senaste versionen av systemet och man är garanterad uppdateringar i minst två års tid efter telefonens lansering.
Google Pixel XL har en liknande design som de tidigare flaggskepps mobilerna men är helt konstruerad av plast. Hörnen och kanterna är avrundade men baksidan är helt plan. På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare samt en ensam kameralins. Den ensamma kameralinsen är något ovanligt nu för tiden när det är vanligt med minst två bakre kameralinser.
Mobiltelefonen har stereo högtalare och en USB Typ C port.


Displayen är en AMOLED display på 6 tum med 1080×2160 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum).
Detta är en stor, skarp display med
Skärmen skyddas av Asahi Dragontrail glas.
En stor skärm av bra kvalitet medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film och spela mobil spel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 670 processor på 2 GHz och det är en typ av processor som brukar sitta i budgetmobiler i mellansegmentet. Den är relativt kraftfull och effektiv men hamnar inte riktigt på samma nivå som en Snapdragon 855 processor.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Telefonen saknar plats för minneskort så den inbyggda minnesmängden är det man får leva med.
Selfie kameran i fronten är på 8 Megapixlar och den bakre kameralinsen är på 12,2 Megapixlar och har pixel PDAF, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Kamerakvaliteten är väldigt bra så det är lätt att ta fina bilder med dessa kameralinser. Båda två är vidvinkel linser.
Det inbyggda batteriet är på 3700 mAh och stödjer snabbladdning men saknar trådlös laddning.
Googles egna smartphones har fördelen att man får ett helt rent operativsystem som även är den senaste versionen. Man får också en garanti att man får uppdateringar av systemet i minst två års tid efter telefonens lansering. Säkerhets uppdateringar garanteras i minst tre år.
Ett rent operativsystem utan ett hårt anpassat skinn över Android hjälper till att hindra att systemet blir segt med tiden och det är naturligtvis bra ifall du planerar att behålla samma mobiltelefon i några år.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 9.1 Pie och det är den allra senaste versionen.
Google Pixel 3A XL har ett pris runt 4600 kronor.
Det är oklart om telefonen kommer att säljas officiellt här i Sverige.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.