Sony Xperia 1 på väg till Sverige.


Sony Xperia 1 är en kommande smartphone från japanska Sony vars design sticker ut en aning från mängden av mobiltelefoner.
Detta är en mobiltelefon som har presenterats för flera månader sedan men som först nu är på väg att lanseras i världen. Den går just nu att föreställa hos olika telefonoperatörer i Sverige.
Den presenterades i Februari 2019 och kommer att släppas till försäljning i Juni.
En ovanligt lång tid har gått mellan presentation och sälj start, oklart varför.
Sony Xperia 1 är konstruerad av metall, plast och glas precis som de flesta andra mobiltelefoner på marknaden.
Något unikt med mobiltelefonen är den extra långsmala displayen
Den har en IP-68 Certifiering så den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Här finns även stereo högtalare med Dolby Atmos ljud, dynamiskt vibrations system, fingeravtrycksläsare på sidan samt en USB Typ C port.


Den har en AMOLED display på 6,5 tum med 1644×3840 pixlar med en pixeltäthet på 643 ppi (pixlar per tum). Displayen är oerhört skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning. Skärmen skyddas av Gorilla glas 6. Det rör sig om en 4K display med bildförhållandet 21:9 så detta är en mycket bra multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film, YouTube videos eller spela mobil spel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz och har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 64 GB och det finns en bättre variant med ett inbyggt minne på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB.
Xperia 1 har gott om kraft och det råder ingen brist på utrymme och det är två stora fördelar hos den här mobiltelefonen.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och de tre bakre kameralinserna är samtliga på 12 Megapixlar. Det är en vidvinkel lins, en ultra vidvinkel lins och en telefoto lins och de har dubbla pixel PDAF, 5 axlig optisk bildstabilisator, 2×optisk zoom och LED blixt.
Naturligtvis håller samtliga kameralinser hos denna smartphone en hög kvalitet och ger fantastiska bilder och det finns en massa olika kamera inställningar. Sony är kända för att ha bra kameror i sina flaggskepps mobiler och det här är ju en sådan.
Fingeravtrycksläsaren sitter på högra långsidans kant vilket är en placering som Sony tidigare har använt hos sina mobiler.
Det finns ett dynamiskt vibrations system som gör att mobiltelefonen vibrerar i handen i takt med ljudet i telefonen.
Det är tänkt att den funktionen ska ge en förhöjd upplevelse av film och mobil spel men om man tycker att det bara är störande är det möjligt att stänga av systemet i inställningarna.
Batteriet är på 3330 mAh och har stöd för snabbladdning.
En Sony Xperia 1 kostar från 9490 kronor
vilket innebär att det inte direkt är en billig smartphone.
Den är ett utmärkt alternativ för dig som gärna vill ha en toppmodell som sticker ut i mängden av mobiltelefoner som släpps på den globala marknaden. Samtidigt som du gör det stödjer du en tillverkare som har sett sjunkande försäljningssiffror de senaste fem åren.
Sonys mobildivision har haft det kämpigt ekonomiskt under många år trots att deras telefoner alltid håller en bra kvalitet och oftast har lika bra eller bättre specifikationer och funktioner än konkurrenternas likvärdiga mobiler. Det är helt enkelt få konsumenter som tänker på Sony som ett alternativ och det är verkligen synd.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.