Honor 20 Pro


Honor 20 Pro är årets flaggskepps mobil från mobiltillverkaren Honor. En tillverkare som påverkas direkt av Huaweis nuvarande problem med amerikanska regeringen då Honor är ett dotterbolag till Huawei.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 9.0 Pie men med Honors egna skinn Magic 2.0. För att vara så tydlig som möjligt vill jag påpeka att det rör sig om en officiell version av systemet som alltså fungerar helt normalt.
Designen är i det närmaste samma som hos Honor 20 med kanter av metall, baksida av plast vilken har täckts av flera lager glas samt en stor display med ett runt hål för kameralinsen i fronten. Mobilen har med andra ord inte någon flärp.
På baksidan sitter tre kameror och på den högra långsidans kant sitter en fingeravtrycksläsare.
Honor 20 Pro har avrundade hörn och kanter.
Denna smartphone har naturligtvis en USB Typ C port vilket majoriteten av dagens mobiltelefoner faktiskt har.
Honor är en mobiltillverkare som likt konkurrenterna Xiaomi och OnePlus satsar på att ge så mycket som möjligt för pengarna när man beställer en av deras telefoner. Om man vill ha en bra telefon utan att spendera lika mycket som när man köper en toppmodell av Samsung, Apple, Sony och LG är det dessa tillverkares mobiler man bör kolla upp.


Honor 20 Pro har en LCD display på 6,26 tum med 1080×2340 pixlar som ger en pixeltäthet på 412 ppi. Det är en skarp display med bra kontraster och färgåtergivning och är samtidigt så pass stor att mobilen blir en mycket bra multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film, YouTube och spela mobil spel. Att läsa eller skriva med sin mobiltelefon blir förstås mer njutningsfullt med en stor skärm där allt syns tydligare.
Bildförhållandet är 19:5 så displayen är mer långsmal.
RAM minnet är på hela 8 GB och internminnet är på 256 GB och minneskapaciteten som finns i mobiltelefonen är det man får leva med under mobilens livslängd eftersom den saknar plats för minneskort.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz. Detta är en kraftfull processor som klarar av det mesta utan problem.
Telefonen har även ett stort batteri på 4000 mAh och stödjer snabbladdning. Batteriet laddas upp till femtio procent på trettio minuter. Ett stort batteri i kombination med snabbladdning är naturligtvis en ultimat lösningen.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameror på 48 (vidvinkel lins), 16 (Ultra vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (telefoto). Här finns laser autofokus, PDAF, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom och LED blixt. Samtliga kameralinser håller en hög kvalitet och är fullt kapabla att ge väldigt fina bilder vid bra förhållanden.
Huaweis och Honors nyligen lanserade smartphones har redan certifierats av Google, och det innebär att de därför inte påverkas av de värsta förändringarna som kommer i samband med Huaweis svartlistning.
De kommer med andra ord med den officiella versionen av Android 9.0 Pie och därmed fungerar de precis som vanligt. Man har fortfarande tillgång till Googles appar som till exempel Gmail, Google Play Store, YouTube och Googles sökmotor för att nämna några. Det är alltså inte riktigt så  illa att man inte kan beställa en Huawei eller ens behålla en som man redan har köpt.
Varken denna eller andra mobiltelefoner från samma tillverkare kommer sannolikt inte att få några uppdateringar av operativsystemet men det är knappast nödvändigt. Man kan klara sig med en äldre version av systemet utan problem. Många budgetmobiler får till exempel aldrig någonsin någon uppdatering men de funkar ändå.
Däremot bör man vara mer tveksam när det gäller kommande mobiler från Huawei då dessa inte kommer att ha tillgång till den officiella versionen av operativsystemet Android.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.