Xiaomi Redmi Note 6 Pro. Kungen av budget.

Xiaomi är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner och hamnar högt upp på listan över de tillverkare som säljer mest mobiltelefoner men de är märkligt nog ändå nästan helt okända här i Sverige.
Deras smartphones håller en hög kvalitet både när det gäller design och specifikationer men den största anledningen till att de säljer så otroligt många exemplar är det man får för de pengar man spenderar.
Xiaomi Redmi Note 6 Pro är ett utmärkt exempel på just detta. För endast 1790 kronor får man en telefon huvudsakligen konstruerad av metall, stor display, fingeravtrycksläsare, hörlursuttag samt ett stort batteri som räcker upp till en och en halv dag. Mobiltelefonen har också stöd för snabbladdning.
Chassit är som sagt till större delen av metall men både en liten del av baksidans övre och undre del är av plast och det gäller även kanterna. Att det är så drar ned intrycket av Xiaomi Redmi Note 6 Pro när det gäller det designmässiga. Det hade varit bättre ifall chassit var helt byggd av metall. Baksidan är lätt avrundad för att ge ett skönare grepp samtidigt som mobiltelefonen därmed känns tunnare.
I mobilens underkant sitter tråkigt nog den äldre microUSB porten och inte den mer moderna USB Typ C porten.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080×2280 pixlar och pixel tätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum). Den här skärmen är skarp och har en bra kvalitet med en bra färgåtergivning.
Display storleken och dess kvalitet gör Xiaomi Redmi Note 6 Pro till en fantastisk multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller spela mobil spel.
Under chassit sitter en åttakörnig Snapdragon 636 processor på 1,8 GHz. Processorn är relativt kraftfull och väldigt effektiv men det är inte den allra senaste processorn i 600-serien och det är lite synd.
Däremot är det inte något som man märker av i det dagliga användandet av den här mobilen. Allt flyter på bra också efter många månaders användning.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB med plats för ett minneskort på upp till 256 GB. Det är den modellen som kostar 1790 kronor men sedan existerar även bättre varianter med ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB.
Xiaomi Redmi Note 6 Pro har totalt fyra kameror. Två på baksidan och två på framsidan. Selfie kameran är på hela 20 Megapixlar och har en djupsensor på 2 Megapixlar vilken sammarbetar med huvud linsen i fronten för att ge bättre bilder. Främst för att ge den populära bokeh effekten på bilder. Det vill säga en bild med ett objekt i fokus och en oskarp bakgrund.
De bakre kameralinserna är på 12 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar. Det finns dubbla PDF och dubbla LED blixtar. Samtliga kameralinser ger fina bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning men någon snabbladdare följer inte med i förpackningen utan man får en vanlig standard laddare. Förmodligen som ett sätt att hålla nere kostnaderna för telefonen.
Xiaomi tar ut en mindre vinst per enhet än många andra tillverkare (ungefär 5 procent) och i många länder säljs deras produkter endast via nätet för att på det sättet bli av med olika mellanhänder som ju också ska ha en del av vinsten. Med ett sådant system blir produkter naturligtvis dyrare. Det lägre priset beror alltså inte på någon sämre kvalitet.
Operativsystem är Android 8.1 Oreo med Xiaomis skinn MIUI 9.
Inget helt rent operativsystem med andra ord vilket kan vara en nackdel.
Ett rent system ger oftast ett bättre flyt under en längre tid än med ett hårt anpassat skinn som tynger ner systemet med tiden.
Xiaomi Redmi Note 6 Pro är helt klart ett  väldigt bra budget alternativ för dig som vill spara lite pengar men ändå få en fantastisk all-round mobil med fin design, bra prestanda och en ganska kraftfull processor. Den kan mycket väl vara kungen av budgetmobiler.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.