ZTE Axon 10 Pro


ZTE Axon 10 Pro är en intressant smartphone på många sätt och den är på väg att lanseras i Europa. Mobiltelefonen har ett rekommenderat pris på 600 Euro vilket motsvarar ungefär 6500 kronor. För pengarna får man en flaggskepps mobil med 5G, fingeravtrycksläsare under display ytan, tre bakre kameralinser, en stor display och ett stort batteri. Naturligtvis har den också den moderna USB Typ C porten.
Rent designmässigt har den en vanlig kombination av material och påminner mycket om alla andra lite dyrare mobiltelefoner. Det finns kanter av metall, baksidan är av plast vilken har täckts av flera lager glas. Även framsidan är helt täckt av glas.
På baksidan sitter tre kameror placerade och i fronten i den tårdropps formade flärpen sitter en ensam kameralins.
Bakstycket är helt plan men kanterna runt telefonen är avrundade för att ge en skönare känsla i handen.
Axon 10 Pro har ett fantastiskt ljud med Dolby Atmos ljud i de dubbla högtalarna så att titta på streamad film eller spela mobil spel blir en förhöjd upplevelse.
ZTE är en mobil tillverkare som få här i Sverige känner till så du är inte ensam ifall du inte har hört talas om företaget tidigare. Men att en tillverkare inte är allmänt känd betyder förstås inte nödvändigtvis att deras produkter är dåliga. Tyvärr verkar det ofta förhålla sig så att personer har den inställningen och det medför att dessa personer missar många bra alternativ.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum).
Skärmen är ganska skarp och tydlig med bra kontraster och färgåtergivning.
Den har en åttakörnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz och det är den senaste toppmodellen från Qualcomm så här finns gott om kraft. Mobilen klara av det mesta utan några som helst problem precis som alla andra flaggskepps mobiler. Om man vill ha det allra bästa är det endast en sådan smartphone som gäller. Det är däremot långt ifrån alla som faktiskt har behovet av en dyr toppmodell. Vilken typ av mobiltelefon som passar just dig bäst avgörs av till vad du brukar använda din mobil.
RAM minnet är på 6 GB och ett internminne på 128 GB med möjlighet till att utöka minnet med ett minneskort på upp till 512 GB. Gott om utrymme alltså.
Det existerar också en bättre variant av denna smartphone med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB.
På framsidan sitter en kamera på 20 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameror på 48, 20 (ultra vidvinkel) och en på 8 Megapixlar (telefoto lins) och de har optisk bildstabilisator, PDAF och dubbla LED blixtar.
Telefonen är fullt kapabel att ta tjusiga bilder och kamera appen har många funktioner så den passar dig som tycker om att ta bilder.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med skinnet MiFavor 9.1. Med andra ord rör det sig inte om en ren version av systemet vilket kan vara en nackdel.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning.
ZTE Axon 10 Pro har mycket att erbjuda samtidigt som den har ett helt okej pris. Man får de senaste funktionerna, topp prestanda samt en fin men inte innovativ design.
Vi får hoppas att denna smartphone når också Sverige. Den är enligt vissa källor på väg att börja säljas i Tyskland och om intresse finns är det inte omöjligt att den även når oss här i landet.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.