Xiaomi Redmi K20 Pro


Xiaomi Redmi K20 Pro är en ny flaggskepps dödare som har mer att erbjuda för pengarna än OnePlus 7 Pro.
Den har en stor skärm utan flärp som når långt ut på kanterna och en baksida av plast vilken har täckts av flera lager glas . Glaset reflekterar fint i ljuset och förhöjer intrycket av telefonens design ytterligare.
Mobilens kanter är av metall.
Selfie kameran sitter inne i chassit när den inte använda och hissas upp ur chassit när man trycker på kamera knappen.
Detta är en lösning som har börjat dyka upp mer och mer hos lite dyrare mobiltelefoner och är något som kommer att bli mer populärt i framtiden.
Den har även en fingeravtrycksläsare som sitter under displayens yta så man placerar ett finger på en speciell plats på skärmen varvid telefonen låses upp. Det är en funktion som började dyka upp på vissa mobiltelefoner för ett par år sedan. Den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus var bland de första att ha fingeravtrycksläsare under displayens yta.
Xiaomi Redmi K20 Pro har den senaste topp processorn från Qualcomm samt den senaste versionen av operativsystemet android.


Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 403 ppi ( pixlar per tum).
Bildförhållandet är 19:5 vilket innebär en mer långsmal display.
Displayen skyddas av Gorilla glas 5.
En stor skärm av bra kvalitet ger en fantastisk multimedia enhet och det är anledningen till att stora displayer har blivit dominerande hos mobiltillverkarnas produkter. Vem vill titta på Netflix, Viaplay eller HBO Nordic på en liten display på 5 tum?
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det finns också bättre varianter med ett RAM minne på hela 8 GB och ett inbyggt minne på 128 eller 256 GB. Minneskapaciteten går ej att utöka då mobilen saknar plats för minneskort.
Den motordrivna selfie kameran är på 20 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameror på 48 (vidvinkel lins), 13 (ultra vidvinkel lins) samt på 8 Megapixlar ( telefoto lins). Kameralinserna har läser autofokus, PDAF, 2×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning via Quick Charge 4+.
Ett stort batteri tillsammans med snabbladdning är naturligtvis en ultimat lösning för då har man en smartphone som räcker länge på en laddning och när batteriet väl börjar att bli tomt är det möjligt att snabbt få ett fulladdat batteri igen.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo med Xiaomis egna skinn MIUI 10. Likt många andra tillverkare har de Android som grund men lägger till egna funktioner och inställningar. Jag personligen föredrar ett helt rent system och det får man inte när man skaffar en mobiltelefon från Xiaomi.
Ett rent system medför fördelen att man snabbt kan få uppdateringar av operativsystemet då mobiltillverkaren inte behöver anpassa uppdateringen för att passa ihop med deras skinn.
Det blir dessutom lättare att lära sig hur alla inställningar och funktioner fungerar på en ny telefon eftersom det i princip är upplagt på samma sätt som hos den mobiltelefon man hade innan.
Priset för basmodellen ligger på 361 dollar och det motsvarar ungefär 3650 kronor exklusive moms.
Den dyrare modellen med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB kostar 405 dollar som direkt omvandlat hamnar strax under 4000 kronor före moms och den varianten kan jämföras med flaggskepps dödaren OnePlus 7 Pro som kostar 7895 kronor inklusive moms.
Med andra ord får man en likvärdig telefon till en betydligt lägre kostnad ifall man skulle skaffa en Xiaomi Redmi K20.
Mitt råd när man letar efter en ny mobiltelefon är att inte handla på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut. Jämför olika mobiltelefoners design, prestanda, funktioner och pris för att hitta bästa möjliga alternativ.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.