Xiaomi Mi Mix 2s


Xiaomi är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner och trots det är de fortfarande ganska okända här i Sverige och det är trist att det är så eftersom de tillverkar otroligt bra mobiltelefoner. I deras produkt katalog finns allt från lågbudget mobiler till flaggskepps mobiler och de har även smartklockor och andra tekniska produkter i sitt sortiment.
Xiaomi Mi Mix 2s är en toppmodell från 2018 vilken har en fin design och topp prestanda till en billigare kostnad för konsumenten. En Xiaomi Mi Mix 2s har ett pris på 3690 kr hos Mi Store Sverige och för pengarna får man en extremt kraftfull och bra smartphone.
Fronten består av en stor display som når långt ut på kanterna med relativt tunna ramar. Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan är av keramik. Det är inte som många felaktigt tar för givet en slags keramik som likt porslin lätt går sönder utan är en mer tålig industriell keramik.
Bakstycket är oerhört halt så mobilen glider lätt av olika ytor där man lägger ifrån sig mobilen. Man bör därför vara mer försiktig med sin telefon än man vanligtvis är.
Det följer med ett skyddande fodral med varje Xiaomi Mi Mix 2s. Med fodralet på blir mobilen inte längre hal.
Den här mobiltelefonen har en bakre fingeravtryckläsare och dubbla bakre kameralinser som sitter placerade i övre vänstra hörnet. Kamerorna sitter lodrätt under varandra.
Xiaomi Mi Mix 2s har en USB Typ C Port men saknar ett hörlursuttag.


Fingeravtryckläsaren låser upp mobiltelefonen korrekt och snabbt vilket är bra. Tyvärr saknas Face Unlock hos denna smartphone så de enda sätten att låsa upp mobilen är med fingeravtrycksläsaren eller med en kod.
Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar och en pixeltäthet på 403 ppi (pixlar per tum). Ju större siffra på pixeltätheten ju skarpare display. Det innebär att ppi är ett utmärkt sätt att veta hur pass skarp en skärm är egentligen och en pixeltäthet över 400 ppi betyder att displayen är skarp.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
En display storlek på 6 tum tillhör inte ovanligheterna nu för tiden utan är snarare det mest vanliga. Alltså att displayer hos mobiltelefoner är så pass stora eller större.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen. Minneskort finns inte så den minneskapaciteten man får från början får man leva med telefonens hela livslängd. Det existerar en bättre variant med samma RAM minne men ett internminne på 128 GB istället.
Jag bör även nämna den allra bästa varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB med den modellen är svårare att få tag på.
Selfie kameran i fronten har en ovanlig placering och sitter i mobilens nedre del, under displayen. Orsaken är att den inte fick plats i mobilens övre del eftersom den är så himla tunn. Det medför att mobiltelefonen behöver vändas upp och ner när man vill ta en selfie. I alla fall ifall du vill undvika att ta en bild där din haka är i fokus. Den främre kameralinsen är på endast 5 Megapixlar vilket var mer vanligt förekommande för några år sedan.
På baksidan sitter dubbla kameralinser på 12 Megapixlar varav den ena har 2×Optisk zoom. Kameralinserna har dessutom autofokus, optisk bildstabilisator ,dubbel PDAF samt dubbla LED blixtar.
Kamerorna på baksidan är kapabla att ge fina bilder som är skarpa och har bra färger. Kamerakvaliteten är god men hamnar inte i topp för det finns något bättre kameror där ute. De hamnar dock ej långt ifrån de allra bästa mobil kamerorna.
Operativsystem är Android 8.0 Oreo men är uppgraderingsbart till Android 9.0 Pie. Detta operativsystem är inte rent utan kommer med Xiaomis egna skinn MIUI 10.
I mobiltelefonen är det möjligt att ställa in så att man styr själva systemet med hjälp av svepande rörelser över displayen. Det är en oerhört praktisk funktion som fler och fler smartphones får och det innebär att skärmens knappar inte tar upp onödigt utrymme på skärmen.
Xiaomi Mi Mix 2s är en ovanligt tung mobil med sin vikt på gram och det beror helt på den robusta konstruktionen. Kanterna av metall och den keramik baksidan är orsaken till tyngden. Det känns att det här är en mer premium mobiltelefon så det är bara en fördel. När en telefon känns lätt får man intrycket av att den är billig.
Att Xiaomi Mi Mix 2s är möjlig att beställa från svenska nätbutiker är en stor fördel på många sätt. Det är lättare att lämna tillbaka telefonen ifall man inte är riktigt nöjd eller om den har något fabrikations fel och man får det totala priset direkt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.