OnePlus 7


OnePlus är uppstickaren som har satsat på att ta fram så kallade flaggskepps dödare. Det vill säga mobiltelefoner med lika hög kvalitet på design och specifikationer på samma nivå som flaggskepps mobilerna men till en betydligt lägre kostnad.
Med nya OnePlus 7 Pro har tyvärr priset gått upp rejält, även om den fortfarande ofta kostar något mindre än toppmodellerna den konkurerar med har klyftan minskat. Det samma gäller inte OnePlus 7 vilken man kan säga fortfarande vara en flaggskepps dödare.
Den har en stor display med en tårdropps formad flärp i toppen, fingeravtrycksläsare under display ytan samt en i övrigt lika premium design som Pro modellen. Den har kanter av metall, en baksida av plast vilken har täckts av flera lager glas och dubbla kameralinser på baksidan.
Det finns även stereo högtalare med Dolby Atmos ljud och en USB Typ C port.
Telefonen saknar trådlös laddning och är inte vattentålig. Däremot har den snabbladdning.


OnePlus 7 har en AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 402 ppi (pixlar per tum) och det innebär att skärmen är skarp och tydlig med bra kontraster.
Fägåtergivningen och betraktningsvinkeln är utmärkt hos denna smartphone.
Naturligtvis har den den senaste topp processorern från Qualcomm nämligen en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz.
RAM minnet hos basmodellen är på 6 GB och internminne är på 128 GB och minneskapaciteten går inte att utöka med ett minneskort så det inbyggda minnet får man leva med under mobilens livslängd.
Det finns en lite bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och det inbyggda minnet på 256 GB.
Detta är en smartphone med gott om kraft och gott om utrymme vilket är två stora fördelar.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och de bakre kameralinserna är på 48 och 5 Megapixlar där den på 5 är en djupsensor och den stora huvudkameran är en vidvinkel lins. Samtliga kameralinser håller en hög kvalitet samtidigt som de inte är de allra bästa på marknaden. De är dock fullt kapabla att ge väldigt fina bilder.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med OnePlus egna skinn OxygenOS 9 som bland mobil recensenter anses vara ett mycket bra skinn.
Det inbyggda batteriet är på 3700 mAh och stödjer snabbladdning via OnePlus egna Warp Charge som laddar batteriet extremt fort.
Fingeravtrycksläsaren under displayens yta låser upp mobiltelefonen säkert och snabbt och OnePlus var bland de första tillverkarna som satsade på den här typen av fingeravtrycksläsare. Långt före de stora, mer kända mobiltillverkarna.
OnePlus 7 är ett riktigt kraftmonster till mobiltelefon som har ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Priset ligger på 6195 kronor så den har ett lägre pris än OnePlus 7 Pro men då har den en mindre display med en flärp. OnePlus 7 Pro saknar helt flärp på grund av att den främre kameran ligger i chassit och åker upp när man tänker ta en selfie. Den funktionen saknas hos OnePlus 7.
Enligt min åsikt är OnePlus 7 mer av en flaggskepps dödare då den har en lägre prissättning och i stort sett samma prestanda.
En kul detalj värd att nämna är att skådespelaren Robert Downey Junior är OnePlus ambassadör i Kina och Indien. Han gör med andra ord reklam för dessa telefoner i de länderna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.