Motorola One Vision


Motorola One Vision är en mobiltelefon med några ganska unika inslag och främst då den mer avlånga displayen med bildförhållandet 21:9 som gör att mobilen sticker ut.
Det är för tillfället endast Sony Xperia 1 och Motorola One Vision som har det bildförhållandet på sina skärmar och det är meningen att det ska förhöja upplevelsen av till exempel streamad film och YouTube videos. Displayen saknar flärp och har istället ett hål i displayen för kameralinsen.
Både framsidan och baksidan täcks helt av glas men kanterna runt telefonen är av plast istället för metall.
På baksidan sitter de dubbla kameralinserna samt fingeravtrycksläsaren som låser upp mobiltelefonen säkert och snabbt.
Motorola One Vision har en högtalare med Dolby Audio och här finns ovanligt nog ett hörlursuttag. Faktum är att det åtminstone på vissa delar av världen följer med ett par hörlurar i paketet när man köper mobilen.
Ett silikon skal följer även det med precis som hos många andra kinesiska tillverkares smartphones.
Telefonen har en USB Typ C port.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det rör sig om ett helt rent system tack vare att den är del av Android One programmet.


Motorola One Vision har en LCD display på 6,3 tum med 1080×2520 pixlar så pixeltätheten landar på 432 ppi (pixlar per tum). Det betyder att skärmen är skarp med utmärkt kontraster. PPI är ett bra sätt att innan man ser en mobiltelefons display i verkligheten veta ifall den har en bra skärpa eller inte. Ju högre siffra ju skarpare display och en skärpa över 400 ppi är bra.
Färgerna är okej men knappast realistiska så om du tittar på en bild överensstämmer inte färgerna med verkligheten.
Denna smartphone är endast stänktålig så den klarar endast lättare spill eller lättare regn så det är viktigt att vara försiktig med telefonen i närheten av vatten.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till otroliga 1 TB. Mobilen har den stora fördelen att ha gott om ledigt utrymme.
Den drivs av en åttakärnig Exynos 9609 processor på 2,2 GHz vilken är tillverkad av Samsung. Processorn har kraft men tillhör inte de mest kraftfulla vilket man inte heller bör förvänta sig då det här trots allt är en budgetmobil i mellansegmentet.
Selfie kameran i punch hålet i övre vänstra hörnet är tyvärr ganska stor vilket kan vara en aning störande i början innan man har vant sig.
Kameran är på 25 Megapixlar och de dubbla kameralinserna på baksidan är på 48 och 5 Megapixlar där den mindre linsen är en djupsensor. Det finns optisk bildstabilisator, PDAF samt dubbla LED blixtar.
Batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning via Motorolas egna Turbo Charge. Att mobilens batteri fylls upp snabbt är extra bra eftersom den här mobiltelefonen knappast har den bästa batteritiden. Av någon anledning töms batteriet fortare än många konkurrenters motsvarande produkter. Det rör sig dock ej om någon gigantisk skillnad även om det är märkbart.
Motorola One Vision har ett pris på 3300 kronor och det är ett bra pris eftersom man får mycket med tanke på summan man spenderar.
Nu när kinesiska Huawei har stora problem med handelskriget mellan USA och Kina bör man tänka på att även Motorola numera är ett kinesiskt företag. De ägs ju av kinesiska Lenovo. Om kristen trappas upp skulle också de rent teoretiskt förlora tillgången till operativsystemet android.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.