Xiaomi Redmi Note 7


Xiaomi är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner och trots det är de i det närmaste helt okända här i Sverige. Om jag nämner Xiaomi för personer i min omgivning har de oftast inte hört talas om företaget. Det är trist eftersom deras produkter håller en hög kvalitet samtidigt som priserna är lägre än hos många av deras konkurrenter. Man får helt enkelt mycket för de pengar man spenderar.
Xiaomi Redmi Note 7 är en av deras smartphones. Den släpptes till försäljning i Januari 2019 och den säljs officiellt i Sverige så den är lätt att få tag på.
Xiaomi Redmi Note 7 är huvudsakligen konstruerad av plast med ett bakstycke av plast med kanter av plast samtidigt som fronten och baksidan täcks av glas. Baksidan är helt plan medans kanterna är lätt avrundade.
Fronten domineras av en stor display som når ganska långt ut på kanterna även om hakan är lite större än den hos dyrare mobiltelefoner.
På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare samt två kameralinser.
Den har en USB Typ C port och ett hörlursuttag och ett stort batteri som räcker i upp till två dagar.
Xiaomi Redmi Note 7 har blivit en stor succé och har till dagens datum sålt i tio miljoner exemplar.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 401 ppi (pixlar per tum). Den här skärmen är med andra ord ganska skarp med bra kontraster.
Displayen har bildförhållandet 19:5 och skyddas av Gorilla glas 5.
I displayens övre del sitter en tårdropps formad flärp.
Under chassit sitter en åttakörnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz och ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Telefonen har gott om plats, en relativt kraftfull processor, stor skärm och ett stort batteri och det gör denna smartphone mycket intressant.
Det existerar också en bättre variant med ett  RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. Den modellen har till och med bättre bakre kameralinser.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteriet kan klara upp till två dagar på en laddning men detta påverkas naturligtvis av hur du använder din smartphone. Om du tittar mycket på till exempel streamad film, spelar mobil spel eller dylikt mer krävande uppgifter töms batteriet fortare än så.
Operativsystem är Android 9.0 Pie med Xiaomis skinn MIUI. Den har alltså inte direkt ett rent system vilket kan vara en liten nackdel.
Den främre kameran är på 13 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 12 respektive 2 Megapixlar med PDAF.
Samtliga kameror ger fina bilder vid bra ljusförhållanden och bilder duger gott och väl för att lägga upp på sociala medier. Kamerakvaliteten är fullt godkänd men räkna inte med flaggskepps kvalitet hos mobiler som inte är just flaggskepps mobiler.
Xiaomi Redmi Note 7 är ett utmärkt exempel på en mobiltelefon som har ett väldigt bra pris med tanke på vad man får för sina pengar.
Om du vill köpa ett exemplar får du betala 2290 kronor. Vill du få ned kostnaden ytterligare kan du titta på en Xiaomi Redmi Note 6 Pro istället för den kostar endast 1790 kronor.
Långt ifrån alla behöver ha en dyr toppmodell utan skulle lika gärna klara sig utmärkt med någon betydligt billigare mobiltelefon.
Xiaomi har sålt 15 miljoner mobiltelefoner i Redmi Note 7-serien över hela världen på sex månader och det indikerar tydligt att många anser att det är en bra deal när man köper ett exemplar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.