OnePlus 7 Pro


OnePlus är den kinesiska mobiltillverkaren vars mobiltelefoner man riktar blickarna mot när man vill ha topp prestanda till ett betydligt mer överkomligt pris. Deras smartphones har ända sedan starten kallats för flaggskepps dödare och nu har de presenterat årets två nya mobiltelefoner.
OnePlus 7 Pro är den av dessa som har de allra bästa specifikationerna.
Kombinationen av material är den gamla vanliga med kanter av metall, baksida av plast vilken har täckts av flera lager glas.
Den stora displayen dominerar framsidan och telefonen saknar flärp.
Den främre kameran åker upp ur chassit när man vill ta en selfie. Detta för att möjliggöra en så stor display som möjligt på en så liten yta som möjligt.
Under displayens yta sitter fingeravtrycksläsaren vilket den även gjorde hos föregångaren OnePlus 6T.
OnePlus var en av de första tillverkarna som satsade på just fingeravtrycksläsare under displayen.
Många konsumenter tror ofta felaktigt att de stora mobil tillverkarna är först med många funktioner som senare blir populära men det stämmer alltså sällan. Det är snarare tillverkare som Xiaomi och OnePlus som tar fram nya funktioner.


Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med 1440×3120 pixlar och en pixeltäthet på 516 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:5 så skärmen är lite långsmal. Displayens långsidor är böjda likt hur Samsung gör med sina skärmar. Skärmen håller en mycket hög kvalitet med utmärkt färgåtergivning, betraktningsvinkel och skärpa.
Under chassit sitter en åttakörnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz och det rör sig om årets topp processorer från Qualcomm och är en processor som sitter i många nya toppmodeller.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB. Det finns inte plats för något minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka.
Det finns bättre versioner med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Sedan finns det även en värsting variant med ett RAM minnen på hela 12 GB och internminne på 256 GB.
OnePlus 7 Pro är en extremt snabb smartphone tack vare det stora RAM minnet, den snabba processorn samt det väl optimerade skinnet över Android. Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 9.0 Oreo med OnePlus egna skinn OxygenOS 9. Jag personligen föredrar ett helt rent system utan skinn.
Selfie kameran på 16 Megapixlar är placerad inuti chassit och kameran skjuter upp ur mobilen när man vill ta en bild och det styrs av en motor. De tre bakre kameralinserna är på 48, 16 och 8 Megapixlar och har laser autofokus, optisk bildstabilisator, PDAF och LED blixt.
Den på 16 Megapixlar är en ultra vidvinkel lins och den på 8 är en telefoto lins medans den stora linsen är en vanlig lins. Samtliga kameralinser är fullt kapabla att ge väldigt fina bilder men det är sämre i mörkare miljöer.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning. Batteriet klarar sig i upp till 1,5 dagar innan den behöver laddas.
Ett stort batteri i kombination med snabbladdning är naturligtvis den ultimata lösningen.
Tråkigt nog har OnePlus mobiler varje år sett en ökning av priset vilket för mig betyder att konkurrenskraften har minskat. När en mindre känd tillverkare börjar ha priser som närmar sig de dyrare toppmodellerna krymper anledningen till att köpa deras telefoner. Om glappet i pris inte är så stort är det bättre att lägga till pengar och skaffa den riktiga flaggskepps mobilen som har precis alla  årets topp specifikationer och funktioner.
OnePlus 7 Pro må ha en av årets topp processorer och en mängd moderna funktioner men saknar vissa som till exempel vattentålighet och trådlös laddning.
Xiaomi är en mobiltillverkare som behåller samma prisnivå år efter år och det är något som OnePlus borde ha satsat på också.
En OnePlus 7 Pro har ett pris från 7900 kronor och säljs officiellt här i Sverige.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.