Anledningen till att beställa en mobiltelefon i mellansegmentet.


Alla älskar en elegant flaggskeppstelefon, men inte alla kan eller borde spendera pengarna på en,det är bara overkill när det gäller att täcka upp de flestas behov.
I takt med att priserna på flaggskepps mobilerna har ökat och nu oftast kostar från 7000 kronor och uppåt samtidigt som de billigare budgetmobilerna i mellansegmentet närmat sig dessa både när det kommer till prestanda och design har fördelarna med att beställa en sådan ökat.
Det finns ett stort utbud av billigare mobiltelefoner vilka erbjuder en utmärkt upplevelse.  Vissa till halva priset av en toppmodell eller ändå mindre.
Många människor vill bara ha en telefon för att spela lite lättare mobil spel, surfa på nätet, ta bilder och ringa samtal och för
det räcker en mobiltelefon i mellanklass.
Det är klart att allt tenderar att vara lite bättre på flaggskepps mobiler men det är inte en anledning att spendera uppåt 10 000 kronor när man lätt kan komma undan med att spendera hälften så mycket eller ännu mindre för att uppnå samma saker.


Byggkvalitet brukade vara en stor anledning till att välja ett flaggskepp i stället för sina billigare mer plastiga motsvarigheter, men idag är telefoner av alla priser välkonstuerade. Oftast är endast de allra billigaste budgetmobilerna konstruerade av plast och de i nästa prisklass använder samma kombination av material som de dyra toppmodellerna.
Den vanligaste typen av material som används är plast, metall och glas, där kanterna är av metall och baksidan av plast som har täckts av glas.
Designmässigt påminner smartphones i pris segmentet under toppmodellerna om flaggskepps mobilerna och det är inte någon gigantisk skillnad. Varför betala så mycket mer när skillnaden inte är särskilt stor både när det gäller prestanda och design?
Xiaomi Redmi Note 6 Pro kan man få för så lite som 1790 kronor och för pengarna får man en robust aluminium konstruktion med dubbla kameror och en snabb fingeravtrycksläsare.  Du kan verkligen inte fråga efter ett bättre värde än det.
Vad skulle du helst ha för samma pengar?
En flaggskepps mobil eller en mellanklass-telefon med ett sortiment av  några mobiltillbehör. Som till exempel bra hörlurar, ett mobilfodral, en Bluetooth-högtalare samt en trådlös dockningsstation  De pengar som du annars skulle spendera på att få en toppmodell kan spenderas på något annat.
Det är inte svårt att definiera exakt vad som utgör en budgetmobil i mellansegmentet.
Man tittar helt enkelt på specifikationerna för att veta till vilken kategori en mobiltelefon tillhör och främst tittar man på vilken sorts processor som sitter i telefonen. När det gäller den stora chip tillverkaren Qualcomm är det deras Snapdragon 600 serie som är vanligt förekommande i den kategorin av mobiltelefoner. Processorn tillsammans med RAM minne, internminne och batteristorlek är andra faktorer som indikerar i vilket segment en mobil hamnar.
Att endast gå på priset för att kunna bedöma i vilken kategori en mobil hamnar  är vanskligt idag när man kan få så extremt mycket för pengarna om man letar lite innan man bestämmer sig.
En budgetmobil i mellansegmentet må kosta hälften så mycket som en toppmodell men de är knappast hälften så bra.
Många konsumenter har börjat få upp ögonen för den här kategorin av telefoner och det är verkligen på tiden.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?