Huawei Nova 5 Pro


Huawei Nova 5 Pro är en ny smartphone från den kinesiska mobiltillverkaren Huawei. En tillverkare som de senaste sex veckorna har fått problem då de har hamnat på Entity List vilket innebar att amerikanska företag inte fick göra affärer med företaget. De har naturligtvis ändå fortsatt att släppa nya mobiltelefoner med den lisenserade versionen av operativsystemet Android. De har haft full tillgång till operativsystemet Android till och med Augusti 2019 så samtliga mobiler som lanseras innan Augusti kommer med den officiella versionen av systemet.
Huawei Nova 5 Pro är en flaggskepps mobil och därmed är den väldigt kraftfull, har en premium design och funktioner vanliga i den kategorin av mobiltelefoner.
På framsidan sitter en stor skärm med en uformad flärp och sagda display når långt ut på kanterna med tunna ramar runt sig.
Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan av plast som har täckts av flera lager glas för att ge en blänkande effekt.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta vilket är en modern placering av fingeravtrycksläsare.
Det är väl knappast värt att nämna att telefonen har en USB Typ C port då det är något som i stort sett alla moderna mobiltelefoner har nu för tiden. Den gamla microUSB porten har börjat bli väldigt ovanligt förekommande och finns nu möjligtvis hoss billiga budgetmobiler.
Många budgetmobiler i mellansegmentet kommer också de med USB Typ C.


Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar så pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum).
Det rör sig om en skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel och vars storlek medför att den blir en fantastisk multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film och spela mobil spel.
Huawei Nova 5 Pro har den kraftfulla åttakärniga topp processorn Hisilicon Kirin 980 på 2,6 GHz. Detta i kombination med ett RAM minne på 8 GB ger en snabb och kraftfull mobiltelefon som klarar de mest krävande och avancerade mobil spelen utan problem. Den här mobilen passar alltså dig som gärna använder din smartphone för att spela de mer tekniskt tunga spelen som PUBG, Shadowgun  Legends och Modern Combat 5.
Ðet inbyggda minnet är på 128 eller 256 GB och det är extremt mycket utrymme som garanterat räcker hela mobilens livslängd.
Att ha mycket plats är alltid en fördel och mer så om du brukar ladda ner många appar och tar många bilder med din telefon.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 (vidvinkel lins), 16 (vidvinkel lins), 2 (Macro lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar och dessa har PDAF och LED blixt. Detta är en flaggskepps mobil så du kan räkna med en hög kvalitet på samtliga kameralinser.
En regel är att ju dyrare mobiltelefoner ju bättre kamera kvalitet och det samma gäller även mobilernas prestanda. Att beställa en smartphone med ett mer överkomligt pris är oftast en bra idé men man får ju kompromissa när det gäller specifikationerna och kan ju inte få exakt samma prestanda som en dyr toppmodell. Man kan dock ifall man letar och är medveten om vad som är viktigt komma ganska nära till en betydligt lägre kostnad.
När man beställer en mobiltelefon som till exempel Huawei Nova 5 Pro får man topp prestanda utan kompromisser men då får man också betala en hel del.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Huaweis egna hårt anpassade skinn EMUI 9.1 och det är nog den största nackdelen med denna tillverkares mobiler. Att det inte har ett helt rent operativsystem utan snarare ett rejält omgjort system med deras inställningar och funktioner.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och har stöd för snabbladdning, en snabbladdning som klarar av att fylla upp åttiofem procent av batteriet på trettio minuter. Detta är oerhört imponerande.
Vi får se om den här mobiltelefonen kommer att säljas officiellt här i Sverige. Den har åtminstone till en början endast släppts till försäljning i hemlandet Kina men nu när sanktionerna mot Huawei verkar lätta så att amerikanska företag kan göra affärer med Huawei är sannolikheten att telefonen når Europa högre än innan.
Det är viktigt att majoriteten av alla konsumenter förstår att det inte är några problem med att beställa en mobiltelefon från Huawei och Honor för om försäljningen ökar ser Huawei att det är ekonomiskt lönsamt att fortsätta lansera nya smartphones här.
Priset hamnar någonstans runt 390 Euro vilket direktöversatt blir 4100 kronor men det priset är exklusive moms så momsen tillkommer. Sedan ska de butiker som säljer mobiltelefon få en vinst och då ökar priset ytterligare. Huawei Nova 5 Pro blir ingen billig smartphone men det verkar som att den kommer att ha en lägre prissättning än de dyraste flaggskepps mobilerna som har priser från 8000 kronor och uppåt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?