Realme X


När du kan få en bra design, en vacker bildskärm, en fantastisk kamera och jämn prestanda för halva priset på ett flaggskepp, varför spendera mer?
Realme X är just en budgetmobil i mellansegmentet och den har faktiskt en hel del fördelaktigheter vilket gör den till ett intressant alternativ.
Det mest unika med denna smartphone är den motoriserade kameramodulen som hissas upp ur chassit av plast när man vill ta en bild. Den funktionen är ny och det är fortfarande få mobiltelefoner som har lanserats med den funktionen och de få som har gjort det har ett högre pris än Realme X.
Displayen är på vanligt manér stor och når långt ut på kanterna. På baksidan sitter dubbla kameralinser men ingen fingeravtrycksläsare då denna istället är placerad under displayens yta på ett modernt sätt.
Telefonen har ett hörlursuttag och det är något som har blivit ganska ovanligt numera och högtalarna kommer med Dolby Atmos ljud.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar och därmed blir pixeltätheten 394 ppi ( pixlar per tum).
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Skärmen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Under chassit sitter en sexkärnig Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz. Den nu ett år gamla processorn är relativt kraftfull och effektiv samtidigt som den ligger högre upp än de processorer i 600 serien.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB men möjligheten att utöka minnet är inte möjligt då minneskort plats saknas. Det existerar även bättre varianter av den här mobilen och den jag informerar om här är basmodellen.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med tillverkarens skinn ColorOS6.
Batteriet är på 3765 mAh och har stöd för snabbladdning vilket är en fördel med den här mobilen. Batteriet är ej fullt lika stort som de som är monterade i de flesta konkurrenters motsvarande produkter.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och det finns också en kameralins på 48 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar hjälper till att ge fina bilder. Kamerakvaliteten är god och mobiltelefonen är kapabel att ta bra bilder i mörkare miljöer och resultatet blir oftast imponerande.
Realme X är en imponerande mobiltelefon med ett pris på strax över 3000 kronor exklusive moms. Tillverkaren Oppo är en kinesisk mobiltillverkare som inte säljer sina produkter officiellt här i Sverige och därför är de okända för de flesta svenskar konsumenter som tyvärr endast känner till de få märken som marknadsförs och säljs i svenska butiker och hos svenska mobiloperatörer.
Det finns betydligt fler tillverkare än folk tror och det är lite synd att man inte känner till fler av de alternativ som finns där ute.
Med Realme X får man många moderna funktioner, två vidvinkel kameror och en kraftfull processor samtidigt som priset är väldigt bra.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?