Infinix Note 6


Nu när Samsung Galaxy Note 10 snart kommer att presenteras blir ett billigare alternativ mycket intressant och då kan det vara bra att känna till Infinix Note 6.
Det rör sig om en budgetmobil i mellansegmentet som likt Samsungs Note serie kommer med en stylus penna med en hel del funktioner som är användbara för en del personer. Samsungs Note serie har alltid varit nichad mot produktiva personer ofta med administrativa arbeten. Det samma gäller följdaktligen Infinix Note 6 som tydligt har fått mycket inspiration från just Samsungs Note serie.
Infinix Note 6 kostar runt 200 dollar och  erbjuder en stor display, tre bakre kameralinser, ett stort batteri, och den har till och med sin egna penna.
Tillverkaren säljer sina telefoner i Asien och i cirka 30 länder i Mellanöstern och Afrika. Den här lilla kinesiska tillverkaren säljer med andra ord inte sina produkter i Europa så om du vill ha ett exemplar behöver du själv importera en från någon utländsk nätbutik. När man omvandlar priset i dollar till svenska kronor blir det 1875 kronor men det är endast säljarens pris och sedan tillkommer den svenska momsen, postens hanterings avgifter och frakt så den slutliga kostnaden blir högre.


Infinix Note 6 har en AMOLED display på 6 tum med 1080×2160 pixlar och bildförhållandet 18:9. Pixeltätheten blir 402 ppi ( pixlar per tum). En pixeltäthet över 300 ppi innebär en skarp och tydlig display och ppi är ett utmärkt sätt att veta om en display är skarp utan att fysiskt titta på den. Det är inte alltid möjligt att titta på en telefon i butik innan man beställer en.
Mobilen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio på 2,3 GHz och det är ganska kraftfull processor.
Batteriet är på 4000 mAh och det är en bra batteristorlek med tanke på mobiltelefonens display storlek och prestanda.
På baksidan sitter tre kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
En vanlig 16 Megapixlars lins, en ultra vidvinkel lins på 8 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. I fronten sitter en selfie kamera på 16 Megapixlar. Det finns PDAF hos de bakre kameralinserna och den på framsidan har LED blixt.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med tillverkarens skinn så den har inte ett rent system.
Infinix Note 6 som är en billig smartphone i mellansegmentet är tillverkad av plast för att få ned kostnaderna när man tillverkar produkten. När man som mobiltillverkare vill hålla nere sin prissättning blir man tvungen att kompromissa med prestanda eller design för att lyckas vilket säger sig själv. Du som konsument kan knappast vänta dig topp prestanda och kvalitet när mobilen kostar en fjärdedel av vad en toppmodell gör.
Infinix Note 6 är en bra, intressant smartphone som borde vara av intresse för personer som vill ha något liknande Samsung Galaxy Note 9 men till ett mer överkomligt pris.
Det finns en otrolig mängd mobiltillverkare ute i världen och vi i Sverige och Europa känner endast till en bråkdel av dessa.
Många verkar också ha den tråkiga inställningen att om de inte känner till tillverkaren så innebär det automatiskt att det rör sig om en dålig produkt men det stämmer naturligtvis långt ifrån alltid.
Det finns även inställningen att om något är billigt så är det helt värdelöst vilket inte heller behöver vara korrekt.
Det viktiga när man funderar på en billigare mobiltelefon från någon mindre och helt okänd mobiltillverkare är att läsa på innan man beställer ett exemplar. Ta reda på fakta genom att titta på recensioner på YouTube, läs olika recensioner på nätet och varför inte läsa bloggar som denna.
Att ta reda på fakta innan man bestämmer sig är alltid viktigt men det blir ändå viktigare om priset för enheten ligger på en lägre nivå.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?