Motorola Moto G7 Power


Motorola Moto G7 Power har mellanklass specifikationer och ett stort batteri på 5000mAh för en låg kostnad vilket har lett till en telefon av intresse för många konsumenter.
Den största nackdelen med denna smartphone är förmodligen den något oskarpa displayen som visserligen kan vara okej för personer som bara vill ha en billig, funktionell mobiltelefon och därför är villig att kompromissa med prestandan.
Motorola Moto G7 Power har en stor flärp med bildförhållandet 19:5 men har i övrigt en mer gammaldags design med lite tjockare kanter runt den stora displayen. Chassit är byggt av plast likt gamla tiders mobiltelefoner. Det fanns en tid då samtliga mobiltelefoner var konstruerade av plast oavsett kategori så det är egentligen inte någon stor nackdel. I alla fall ifall du prioriterar funktion framför design.
På baksidan av telefonen sitter en kamera på 12 Megapixlar med Motorolas kända logga precis under sig. I loggan sitter en fingeravtrycksläsare.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 720×1570 pixlar så pixeltätheten landar på låga 279 ppi (pixlar per tum). Den inte särskilt skarpa displayen är både en nackdel och en fördel på så sätt att du när du tittar på skärmen inte får samma fina upplevelse som på en mer skarp och tydlig display men detta är en fördel när det gäller batteritiden. Batteritiden blir nämligen ändå bättre när man har en skärm som behöver en mindre mängd kraft för att hålla igång.
Basmodellen av denna smartphone har ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB vilket är helt okej men det finns en bättre variant som istället har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort vilket alltid är bra.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 632 processor på 1,8 GHz, vilket är en processor som brukar sitta i budgetmobiler i mellansegmentet.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och den bakre kameralinsen är på 12 Megapixlar med PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten är godkänd men naturligtvis får man knappast den allra bästa kamerakvaliteten i den här kategorin av mobiltelefoner. När man vill ha det allra bästa behöver man helt enkelt skaffa sig en dyr toppmodell istället.
På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare som låser upp telefonen ganska snabbt och korrekt.
Den stora fördelen med Motorola Moto G7 Power är det gigantiska batteriet på 5000 mAh som kan klara sig i flera dagar utan laddning, Men på grund av det stora batteriet blir mobilen tjock och klumpig.
Batteriet har stöd för snabbladdning och det i kombination med ett stort batteri är mycket fördelaktigt.
En annan fördel är den överkomliga prissättningen. För 2500 kronor får man idag bra prestanda och kvalitet.
Designmässigt kan man få något mer elegant för samma kostnad men då får man leva utan ett stort batteri som räcker i dagar.
När man bestämmer sig för att satsa på något annat än en flaggskepps mobil får man räkna med att kompromissa när det gäller specifikationerna men samtidigt kan man komma betydligt billigare undan om man väljer sin nästa telefon i den här prisklassen.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?